Repair LCD Skrin Samsung Note 4 – Putrajaya

Repair-LCD-Skrin-Samsung-Note-4-Kedai-Repair-Handphone-Putrajaya-Cyberjaya-Kajang-Bangi-Puchong-Serdang-Dengkil-Salak-Tinggi

Handphone tak boleh menyala!

Alhamdulillah. BenAbas Gadget berjaya menyelesaikan satu masalah yang telah melanda keatas sebuah fon berjenama Samsung model Note 4 N910 milik seorang pelanggan kami yang datang dari Fasa 4B Presint 8 iaitu Encik Am.

Encik Am yang menemui kedai kami menerusi hasil carian di laman web carian Google telah singgah ke premis perniagaan kami yang terletak bersebelahan kawasan perumahan beliau sedari awal hari lagi dan telah menyerahkan sekaligus meminta kami untuk memeriksa fon Samsung Note 4 beliau yang dikatakan tidak boleh dihidupkan selepas dicampak oleh anak kecil beliau.

Sebaik sahaja menerima fon tersebut, kami cuba untuk menghidupkannya dengan menggunakan alat pembekal kuasa khas yang terdapat di premis kami. Hasilnya, bacaan arus elektrik yang terdapat pada motherboard beliau menunjukkan bacaan normal cuma skrinnya tidak mengeluarkan apa-apa gambar ketika dihidupkan.

Melihat sahaja keadaan yang seperti itu, kami terus memeriksa keadaan fizikal luaran fon tersebut dan setelah diteliti dan diamati dengan cermat, kami berjaya menemukan kesan retakan dari dalam pada permukaan lcd nya dimana ianya sangat halus untuk dilihat sekali lalu dengan menggunakan mata kasar.

Setelah diterangkan punca kerosakan dan kos untuk baikpulih, pemiliknya bersetuju untuk menggantikan set lcd yang baru buat fon kesayangan beliau tersebut. Akhirnya, dalam masa yang tidak sampai 1 jam, fon Samsung Note 4 N910 milik Encik Am yang menetap di Fasa 4B Presint 8 itu kembali berjaya dihidupkan dan berfungsi normal setelah siap dibaiki oleh juruteknik BenAbas Gadget. Jelas kelihatan dari riak wajah beliau yang berpuas hati kerana fon yang diperlukan untuk urusan seharian itu kembali pulih dari kerosakan yang dialami.

Setelah siap dibaiki

Nak repair handphone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?
Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan handphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki handphone berasaskan sistem operasi Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan technician kami.

#kedaijualhandphone #handphonemurah #repairhandphone #repairgadget #android

#ios
#repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi#repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang#putrajaya #komunitiputrajaya #cyberjaya #serdang #sungaimerab
#kajang #bandarbarubangi #puchong #bandarbarusalaktinggi #dengkil #trustedseller

 

Updates

LCDDamagedsamsung

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *