Repair LCD Skrin Samsung J7 Pro – Putrajaya

Repair-LCD-Skrin-Samsung-J-7-Pro-Kedai-Repair-Handhone-Putrajaya-Cyberjaya-Puchong-kajang-Bangi-Serdang-Dengkil-Sepang-Salak-Tinggi

Skrin gelap selepas terjatuh!

Alhamdulillah. BenAbas Gadget berjaya menyelesaikan satu masalah yang telah berlaku keatas sebuah fon berjenama Samsung model J7 Pro milik seorang pelangan kami yang datang dari Presint 4 iaitu Encik Izwan.

Encik Izwan yang hadir ke premis perniagaan kami telah menyerahkan fon tersebut dan meminta kami untuk membaiki semula fon kesayangan beliau itu supaya boleh dihidup dan digunakan kembali seperti sediakala.

Sewaktu kami sedang membelek-belek fon tersebut untuk membuat pemeriksaan asas bagi mengenal pasti punca kerosakan, beliau juga turut menceritakan yang pada awalnya, fon tersebut hanya mengalami tompokan hitam kecil sahaja selepas terjatuh.

Namun lama kelamaan kesan tompokan tersebut semakin membesar dan akhirnya menggelapkan terus keseluruhan permukaan layar skrin sehingga tidak lagi dapat digunakan.

Setelah diterangkan tentang langkah kerja yang akan diambil beserta kos rawatan yang diperlukan, Encik Izwan terus bersetuju dan meminta kami untuk membaikinya semula sesegera yang boleh.

Akhirnya, dalam masa lebih kurang 1 jam tempoh bekerja, fon Samsung J7 Pro milik beliau yang bekerja sebagai penjawat awam di Presint 4 itupun kembali boleh dihidup dan digunakan semula dengan normal sejurus selepas ianya siap dibaiki oleh juruteknik BenAbas Gadget.

Repair-LCD-Skrin-Samsung-J-7-Pro-Kedai-Repair-Handhone-Putrajaya-Cyberjaya-Puchong-kajang-Bangi-Serdang-Dengkil-Sepang-Salak-Tinggi

Setelah siap dibaiki oleh BenAbas Gadget

Nak repair handphone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?
Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan handphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki handphone berasaskan sistem operasi Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan technician kami.

kedaijualhandphone #handphonemurah #repairhandphone #repairgadget #repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi#repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang#trustedseller

 

Updates

LCDDamagedsamsung

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *