Repair LCD Skrin Samsung J7 Pro – Cyberjaya

Samsung J7 Pro LCD Screen Replacement

Langsung tak menyala selepas terjatuh!

Alhamdulillah. BenAbas Gadget berjaya menyelesaikan satu masalah yang telah terjadi keatas sebuah smartphone berjenama Samsung model J7 Pro milik seorang pelanggan kami yang datang dari Cyberjaya iaitu Encik Haris.

Encik Haris yang singgah ke premis perniagaan kami secara bersendirian telah menyerahkan kepada kami fon tersebut dan meminta kami untuk membaikinya semula supaya boleh digunakan seperti sebelumnya.

Ketika diteliti, pemiliknya menceritakan kepada kami yang fon tersebut tidak lagi boleh menyala selepas terjatuh walaupun pada mulanya ianya masih lagi boleh digunakan. Yang menghairan beliau, walaupun skrinnya sudah tidak menyala, bunyi notifikasi dari aplikasi permesejan dan rangkaian media sosial masih lagi kedengaran dengan jelas dan baik.

Setelah diperiksa, kami mendapati lcd skrinnya sudahpun rosak dan perlu digantikan dengan yang baru sekiranya beliau mahu menggunakannya kembali. Setelah disebutkan kos baikpulih, beliau terus bersetuju dan meminta kami menyelesaikan permasalahan tersebut dengan cermat dan pantas.

Setelah bekerja didalam tempoh masa lebih kurang 1 jam, fon Samsung J7 Pro milik Encik Haris dari Cyberjaya itu kembali berjaya dihidupkan dan digunakan semula seperti biasa sejurus selepas siap dibaiki dan diuji kualiti alat ganti yang baru oleh juruteknik BenAbas Gadget.

Setelah siap dibaiki oleh BenAbas Gadget

Nak repair handphone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?
Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan handphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki handphone berasaskan sistem operasi Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan juruteknik kami.

kedaijualhandphone #handphonemurah #repairhandphone #repairgadget #repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi#repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang#trustedseller

Updates

LCDDamagedsamsung

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *