Repair LCD Skrin Samsung C9 Pro – Bandar Bukit Mahkota

Samsung C9 Pro LCD Replacement

Skrin tak menyala dan retak 1000!

Alhamdulillah. BenAbas Gadget berjaya menyelesaikan satu masalah yang telah berlaku keatas sebuah smartphone berjenama Samsung model C9 Pro milik seorang pelanggan kami yang datang dari Bandar Bukit Mahkota iaitu Encik Meor.

Encik Meor yang terus singgah ke premis perniagaan kami pada petang tadi seusai habis urusan pekerjaannya di Tanjung Malim telah menyerahkan kepada kami fon tersebut dan meminta kami untuk membaikinya semula supaya boleh digunakan dengan normal seperti masa lalu.

Setelah diperiksa, kami mendapati fon tersebut sudahpun pecah di layar skrin dan mengakibatkan gambaran yang muncul di lcd nya tidak keluar kerana turut sama terjejas setelah berlakunya sedikit kemalangan kecil dirumah.

Sebaik sahaja mendapat lampu hijau dari pemiliknya yang memberi kami lampu hijau untuk menggantikannya dengan set lcd skrin yang baru, terus sahaja kami bongkarkan fon tersebut untuk memulakan sesi baikpulih.

Akhirnya, setelah bekerja lebih kurang 1 jam, fon Samsung C9 Pro kesayangan Encik Meor yang datang dari Bandar Bukit Mahkota kerana tersimpan rapi didalamnya fail-fail urusan kerja dan data peribadi itupun kembali menyala dan berfungsi normal semula setelah siap dibaiki oleh juruteknik BenAbas Gadget yang berpengalaman mengendalikan urusan baikpulih smartphone yang berpaksikan sistem operasi Android.

Samsung C9 Pro LCD Replacement

Setelah siap dibaiki oleh BenAbas Gadget

Nak repair handphone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?
Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan handphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki handphone berasaskan sistem operasi Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan juruteknik kami.

kedaijualhandphone #handphonemurah #repairhandphone #repairgadget #repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi#repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang#trustedseller

Updates

LCDDamagedsamsung

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *