Repair LCD Skrin Redmi 5A – Taman Equinne

Skrin Redmi 5A Pecah

Skrin gelap separuh selepas anak baling!

Alhamdulillah. BenAbas Gadget berjaya menyelesaikan satu masalah yang telah terjadi keatas sebuah smartphone yang berjenama Xiaomi model Redmi 5A milik seorang pelanggan kami yang datang dari Taman Equinne, Serdang iaitu Encik Mohd Shahril Azman.

Beliau yang singgah ke premis perniagaan kami sambil ditemani isteri beliau telah menyerahkan fon tersebut dan meminta kami untuk memeriksanya sekaligus membaikinya semula supaya dapat digunakan kembali seperti sebelum ini.

Ketika diperiksa, kami mendapati permukaan layar skrinnya sudahpun berada didalam keadaan retak dan paparan yang muncul di layarnya pula kelihatan gelap separuh dan hanya berbelang-belang di sebahagian tempat.

Belum sempat kami bertanyakan soalan tentang punca masalah yang berlaku, terus beliau menjelaskan yang fon tersebut menjadi sebegitu setelah dicampak oleh anaknya dari tempat yang tinggi.

Setelah dapat diketahui punca permasalahannya, kami menjelaskan kepada pasangan suami isteri itu berkenaan langkah kerja yang akan diambil sekiranya mahukan fon tersebut dibaiki kembali dan kos baikpulih yang diperlukan nanti.

Sebaik sahaja mendengar penjelasan dari juruteknik kami, mereka berdua terus bersetuju dan berharap supaya kami dapat membaiki semula fon kesayangannya itu dan tidak sampai 45 minit, fon Xiaomi Redmi 5A milik Encik Mohd Shahril Azman yang menetap di Taman Equinne Serdang itupun kembali pulih dan dapat berfungsi semula seperti biasa setelah siap dibaiki oleh juruteknik BenAbas Gadget.

Skrin Redmi 5A Pecah

Setelah siap dibaiki oleh BenAbas Gadget.

Nak repair handphone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?
Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan handphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki handphone berasaskan sistem operasi Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan technician kami.

#kedaijualhandphone #repairhandphone #repairsmartphone
#repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi #repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang #benabasgadget

Updates

LCDDamagedxiaomi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *