Repair LCD Skrin Redmi 5a – Pelabuhan Klang

Xiaomi Redmi 5a LCD Screen Replacement

Tukar lcd sekali 2 biji!

Alhamdulillah. BenAbas Gadget berjaya menyelesaikan satu masalah serupa yang telah terjadi keatas 2 buah smartphone berjenama Xiaomi model Redmi 5a milik pelanggan kami yang menetap di Pelabuhan Klang iaitu Puan Bazliah.

Puan Bazliah yang singgah ke premis perniagaan kami yang terletak di Fasa 4C, Blok CA, No 2 Presint 8 telah menyerah dan meminta kami untuk membaiki semula kedua-dua buah smartphone tersebut yang dikatakan mengalami masalah pada layar skrinnya. Ketika diperhatikan, kami mendapati kedua-dua layar skrin fon tersebut mengalami keretakan dan pecah akibat terjatuh dan terhempap semasa berada diatas tempat tidur.

Setelah dapat dipastikan puca masalahnya, kami menerangkan kepada pemiliknya berkenaan jenis layar skrin model ini yang didatangkan sekali dengan lcd secara 1set atau sepasang. Maka, sekiranya beliau mahu menggantikan layar skrin yang telah retak itu, mahu tidak mahu beliau perlu menukar 1set lcd skrin.

Sebaik sahaja mendengar penerangan tersebut, beliau meminta kami untuk memberika harga istimewa kerana beliau mahu membaiki kedua-dua fon tersebut sekaligus dan tanpa sebarang masalah kami menawarkan harga yang khusus untuk beliau. Beliau yang tertarik dengan tawaran istimewa tersebut terus bersetuju untuk mengambil khidmat kami untuk membaiki fon tersebut dan akhirnya, setelah bekerja didalam masa lebih kurang 1 jam 30 minit, kedua-dua smartphone Xiaomi Redmi 5a milik Puan Bazliah yang datang dari Pelabuhan Klang itu kembali pulih setelah siap digantikan set lcd skrinnya oleh juruteknik BenAbas Gadget.

Xiaomi Redmi 5a LCD Screen Replacement

Setelah siap dibaiki oleh BenAbas Gadget

Nak repair handphone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?
Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan handphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki handphone berasaskan sistem operasi Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan juruteknik kami.

kedaijualhandphone #handphonemurah #repairhandphone #repairgadget #repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi#repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang#trustedseller

 

Updates

LCDDamagedxiaomi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *