Repair LCD Skrin Redmi 4a – Putrajaya

Repair-Handphone-Xiaomi-Redmi-4a-Rosak-Skrin-LCD-Kedai-Repair-Handphone-Putrajaya-Cyberjaya-Kajang-Puchong-Serdang-Bangi-Sepang-Salak-Tinggi-Kajang

Butang home & back tak boleh tekan!

Alhamdulillah. BenAbas Gadget berjaya menyelesaikan sebuah masalah yang telah terjadi kepada fon Xiaomi Redmi 4a milik salah seorang dari pelanggan setia kami iaitu Encik Solihin yang menetap di Fasa 7 Presint 9, Putrajaya. Beliau yang singgah ke premis perniagaan BenAbas Gadget yang terletak di Fasa 4C, Blok CA, presint 8 telah menyerahkan fon beliau dan meminta kami untuk memeriksa sekaligus membaikinya semula.

Apabila kami melakukan pemeriksaan, kami mendapati Redmi 4a beliau kelihatan seperti sebuah fon yang normal dan tidak mempunyai apa-apa masalah. Ini kerana ianya masih lagi menyala elok dan boleh digunakan. Cuma, masalah yang diperkatakan oleh pemiliknya disedari oleh juruteknik kami tatkala kami ingin keluar dari sesebuah aplikasi yang tidak lagi mahu digunakan dimana butang back nya tidak boleh ditekan dan berfungsi langsung.

Bahkan lebih parah lagi kesemua butang dibawah skrin lcd fon tersebut yang merangkumi butang home, back dan multitask itu telah rosak ketiga-tiganya. Ini menjadikan urusan kerja seharian pemiliknya sangat terganggu berikutan kerosakan yang sedang dialami pada fon kesayangan beliau ini.

Setelah selesai melakukan proses pemeriksaan untuk mencari punca kerosakan, kami mendapati bahawa sensor butang home fon ini adalah bersambung 1 set dengan set lcd skrinnya dan pemiliknya perlu menukar skrin lcd nya jika mahu terus menggunakan fon ini. Persetujuan diantara kami dan pemiliknya tercapai setelah beliau bersetuju dengan kos tawaran yang kami tawarkan dan meminta kami menyiapkan fon beliau secepat yang mungkin kerana sangat memerlukannya untuk urusan kerja yang mustahak.

Akhirnya dalam masa tidak sampai 1 jam, Xiaomi Redmi 4a milik Encik Solihin yang menetap d Fasa 7 Presint 9 itu kembali menyala dan berfungsi normal semula seperti biasa setelah siap dibaiki oleh juruteknik BenAbas Gadget. Semoga beliau akan terus setia dengan kami di masa hadapan.

Repair-Handphone-Xiaomi-Redmi-4a-Rosak-Skrin-LCD-Kedai-Repair-Handphone-Putrajaya-Cyberjaya-Kajang-Puchong-Serdang-Bangi-Sepang-Salak-Tinggi-Kajang

Setelah siap dibaiki

Nak repair handphone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?
Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan handphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki handphone berasaskan sistem operasi Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan technician kami.

#kedaijualhandphone #handphonemurah #repairhandphone #repairgadget #android

#ios
#repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi#repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang#putrajaya #komunitiputrajaya #cyberjaya #serdang #sungaimerab
#kajang #bandarbarubangi #puchong #bandarbarusalaktinggi #dengkil #trustedseller

Updates

LCDDamagedxiaomi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *