Repair LCD Skrin Oppo F9 – Kampung Limau Manis

Oppo F9 Rosak Masuk Air

Handphone tak hidup lepas masuk air!

Alhamdulillah. BenAbas Gadget berjaya menyelesaikan suatu masalah yang telah terjadi keatas sebuah smartphone yang berjenama Oppo model F9 milik seorang pelanggan kami yang datang dari Kampung Limau Manis iaitu Encik Shahrul.

Beliau yang singgah ke premis perniagaan kami sedari awal pagi lagi telah menyerahkan fon tersebut dan meminta supaya ianya dapat diperbaiki semula supaya dapat digunakan kembali seperti sebelum ini.

Ketika ditanyakan kepada beliau tentang permasalahan yang dihadapi, Encik Shahrul menjelaskan yang fon tersebut tidak dapat dihidupkan setelah masuk kedalam lopak air hujan baru-baru ini. Perkara tersebut terjadi ketika pulang dari pejabat, motosikal yang ditungganginya hilang keseimbangan dan menyebabkan beliau terjatuh keatas jalan raya.

Setibanya beliau dirumah, beliau menyedari yang fon itu tidak dapat dihidupkan lagi walaupun pada mulanya ianya masih lagi berfungsi seperti biasa.

Sebaik sahaja mendengar penjelasan beliau itu, kami terus meleraikan setiap komponen dalaman yang ada padanya untuk memulakan kerja-kerja pencucian dengan menggunakan cecair khas yang digunakan untuk alatan elektronik yang telah terkesan dengan air.

Motherboard fon tersebut menunjukkan bacaan yang normal selepas habis dicuci cuma ia tidak dapat menyala akibat lcd skrinnya yang sudahpun terjejas dek kerana dimasuki air tempoh hari. Pemiliknya terus bersetuju dengan tawaran kami berkenaan kos istimewa bagi set skrin yang baru.

Setelah bekerja selama lebih kurang 40 minit, fon Oppo F9 milik Encik Shahrul yang datang dari Kampung Limau Manis itupun kembali hidup dan berfungsi baik semula seperti sebelumnya setelah siap dibaiki oleh juruteknik BenAbas Gadget.

Skrin Oppo F9 Rosak Masuk Air

Setelah siap dibaiki oleh BenAbas Gadget

Nak repair handphone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?
Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan handphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki handphone berasaskan sistem operasi Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan juruteknik kami.

#kedaijualhandphone #repairhandphone #repairsmartphone
#repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi #repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang #benabasgadget

Updates

LCDDamagedoppoWaterDamaged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *