Repair LCD Skrin Oppo F7 – Putrajaya

Skrin Opo F7 Rosak

Layar skrin berjalur setelah terjatuh!

Alhamdulillah. BenAbas Gadget berjaya menyelesaikan suatu masalah yang telah terjadi keatas sebuah smartphone yang berjenama Oppo model F7 milik seorang pelanggan kami yang datang dari Presint 16 iaitu Encik Danish.

Encik Danish yang singgah ke premis perniagaan kami secara bersendirian pada awal pagi tadi telah menyerahkan fon tersebut dan meminta supaya ianya dapat dibaiki semula.

Ketika diperiksa, kami mendapati permukaan layar skrin fon tersebut telah pun berada didalam keadaan pecah. Ketika butang kuasa ditekan, paparan pada layar skrinnya kelihatan tidak normal. Ini kerana, akibat dari terjatuh tempoh hari, paparan pada layar skrinnya telah mengeluarkan paparan yang berjalur-jalur dan gelap disebahagian tempat.

Setelah dijelaskan kepada beliau tentang punca dan kos baikpulih kerosakan yang berlaku, beliau terus bersetuju untuk kami gantikan set lcd skrin yang baru pada fon tersebut dan berharap supaya ianya dapat diselesaikan dengan kadar yang secepat mungkin.

Setelah bekerja dengan cermat dan teliti, fon Oppo F7 milik Encik Danish dari Presint 16 itupun kembali pulih dan berfungsi semula dalam keadaan normal sebaik sahaja ianya siap dibaiki oleh juruteknik BenAbas Gadget.

Bapa beliau yang turut hadir ketika mahu memungut semula fon berkenaan juga sempat mengucapkan rasa penghargaan kepada kami kerana dapat menyiapkannya dengan cepat setelah beberapa kedai yang dikunjungi beliau sebelum ini meminta tempoh sehingga minggu depan sebelum ianya pulih seperti biasa. Semoga mereka berpuas hati dengan perkhidmatan dari kami.

Setelah siap dibaiki oleh BenAbas Gadget.

Nak repair handphone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?
Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan handphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki handphone berasaskan sistem operasi Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan juruteknik kami.

#kedaijualhandphone #repairhandphone #repairsmartphone
#repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi #repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang #benabasgadget

 

 

 

Updates

LCDDamagedoppo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *