Repair LCD Skrin Oppo F5 – Putrajaya

Skrin Oppo F5 Rosak.

Skrin retak menanti belah!

Alhamdulillah. BenAbas Gadget telah berjaya menyelesaikan satu masalah yang telah terjadi keatas sebuah smartphone yang berjenama Oppo model F5 milik seorang pelanggan kami yang datang dari Presint 17 iaitu Puan Ayu.

Puan Ayu yang singgah ke premis perniagaan kami sambil ditemani anak-anak beliau telah menyerahkan fon tersebut ke tangan juruteknik kami dan meminta kami untuk memeriksa sekaligus membaikinya semula supaya dapat digunakan tanpa sebarang masalah dikemudian hari seperti sebelum ini.

Ketika diteliti, kami mendapati fon tersebut masih lagi berada didalam kondisi yang baik, cuma keadaan layar skrinnya menyebabkan pemiliknya mahu kami membaiknya semula.

Ini kerana permukaan layar skrinya sudahpun retak besar dan hanya bergantung kepada gam dari pelindung skrin sahaja untuk tetap melekat di bingkai perumahnya.

Setelah memikirkan faktor risiko keselamatan anak-anak beliau yang boleh mendatangkan bahaya ketika menggunakan fon yang retak pada kaca layar skrinnya, beliau meminta kami untuk menggantikannya dengan sebuah lcd skrin yang baru.

Sebaik sahaja mendapat keizinan beliau, kami terus melakukan kerja-kerja pembaikan dan dalam masa tidak samai 45 minit, fon Oppo F5 milik Puan Ayu yang masuk dalam keadaan retak seribu itu kembali pulih dan normal semula setelah siap dibaiki oleh juruteknik BenAbas Gadget yang sememangnya berpengalaman didalam mengendalikan kes-kes kerosakan permukaan skrin pada peranti Android & IOS.

Repair LCD Skrin Oppo F5 Pecah & Retak.

Setelah siap dibaiki oleh BenAbas Gadget.

Nak repair handphone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?
Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan handphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki handphone berasaskan sistem operasi Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan technician kami.

#kedaijualhandphone #repairhandphone #repairsmartphone
#repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi #repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang #benabasgadget

 

Updates

LCDDamagedoppo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *