Repair LCD Skrin Oppo A3s – Putrajaya

LCD Skrin Oppo A3s Pecah

Tompok hitam timbul diatas permukaan skrin selepas jatuh!

Alhamdulillah, BenAbas Gadget berjaya menyelesaikan suatu masalah yang telah terjadi keatas sebuah smartphone yang berjenama Oppo model A3s milik seorang pelanggan kami yang datang dari Presint 5 Putrajaya iaitu Encik Mohd Hafiz.

Encik Mohd Hafiz yang singgah ke premis perniagaan kami secara bersendirian telah menyerahkan fon tersebut dan meminta kami untuk membaikinya semula supaya dapat kembali digunakan tanpa sebarang masalah seperti sebelum ini.

Ketika diperiksa, kami mendapati terdapat beberapa tompokan hitam diatas permukaan layar skrinnya yang biasanya terjadi sekiranya terdapat kesan hentakan yang kuat seperti terhempas.

Belum sempat kami bertanyakan sesuatu, pemiliknya terus menjelaskan yang fon itu telah terjatuh keatas jalan raya awal pagi tadi ketika menyertai sebuah program yang bertempat di Bandar Sepang.

Sekembalinya dari sana beliau terus ke tempat kami dan meminta kami untuk memberikan sebut harga yang diperlukan sekiranya ingin menukar set lcd skrin yang baru.

Sebaik sahaja mendengar penerangan kami yang berupa kos baikpulih istimewa termasuk tempoh waktu waktu jaminan bagi alat ganti yang ditukar,beliau terus bersetuju dan meminta kami membaikinya semula dengan kadar secepat yang boleh.

Tidak sampai 40 minit beraksi, fon Oppo A3s milik seorang pelanggan kami yang datang dari Presint 5 itupun kembali pulih sepenuhnya dan balik keasal semula setelah siap dibaiki dengan cermat oleh juruteknik BenAbas Gadget.

Setelah siap dibaiki oleh BenAbas Gadget.

Nak repair handphone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?
Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan handphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki handphone berasaskan sistem operasi Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan juruteknik kami.

#kedaijualhandphone#repairhandphone#repairsmartphone
#repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya#repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong#repairhandphonebandarbarubangi#repairhandphonesalaktinggi#repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab#repairhandphoneserdang#repairhandphonekajang#benabasgadget

Updates

LCDDamagedoppo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *