Repair LCD Skrin Lenovo Vibe P1MA40 – Putrajaya

Skrin Lenovo Vibe P1M tak boleh touch

Touchscreen bermasalah tekan lain keluar lain!

Alhamdulillah. BenAbas Gadget berjaya menyelesaikan suatu masalah yang telah berlaku keatas sebuah smartphone yang berjenama Lenovo model Vibe P1MA40 milik seorang pelanggan kami yang datang dari Presint 9 iaitu Puan Anita.

Puan Anita yang singgah ke premis perniagaan kami secara bersendirian telah menyerahkan kepada kami fon tersebut dan meminta kami untuk memeriksa dan membaikinya semula supaya dapat digunakan kembali tanpa sebarang masalah seperti sebelum ini.

Ketika diperiksa kami mendapati fon tersebut mengalami sedikit gangguan pada fungsi layar sesentuhnya dimana aplikasi atau sesuatu yang ditekan pada layar skrin akan menyebabkan kita tertekan kepada benda lain. Ini menjadikan urusan kerja seharian seperti penggunaan aplikasi Whatsapp menjadi tergendala dek kerana masalah tersebut.

Setelah siap diperiksa, kami menjelaskan kepada pemiliknya yang model ini didatangkan dengan 1set lcd & layar sesentuh. Ini menjadikan pemilik fon model ini menukarnya 1set terus sekiranya ingin membaiki fungsi layar sesentuhnya.

Sebaik sahaja mendapat keizinan pemiliknya yang berpuas hati mendengar penerangan kami berkenaan langkah kerja yang akan diambil beserta kos baikpulih, kami terus memulakan kerja-kerja penggantian set lcd skrin. Tidak sampai 1 jam, fon Lenovo Vibe P1MA40 milik Puan Anita dari Bresint 9 itupun kembali berfungsi baik dan pulih semula setelah siap dibaiki oleh juruteknik BenAbas Gadget yang berpengalaman mengendalikan kes-kes kerosakan layar skrin pada peranti Android & IOS.

Lenovo Vibe P1MA40 rosak touchscreen

Setelah siap dibaiki oleh BenAbas Gadget.

Nak repair handphone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?
Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan handphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki handphone berasaskan sistem operasi Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan juruteknik kami.

#kedaijualhandphone #repairhandphone #repairsmartphone
#repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi #repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang #benabasgadget

Updates

LCDDamagedlenovo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *