Repair LCD Skrin iPhone SE – Putrajaya

Repair-LCD-Screen-iPhone-SE-Putrajaya-Cyberjaya-Bangi-Kajang-Puchong

Ada tompok hitam pada layar skrin!

Alhamdulillah. Berjaya menyelesaikan masalah skrin untuk iPhone SE milik Puan Noraziah yang telah datang dari Presint 11 yang mengalami sedikit kerosakan pada fungsi touchscreennya. Beliau yang hadir ke premis perniagaan BenAbas Gadget telah meminta kami untuk memeriksa iPhone kesayangan beliau yang katanya mula menjadi tidak normal setelah terjatuh.

Bila kami periksa, kami mendapati ada satu tompok berwarna hitam iaitu dead pixel pada penjuru bawah disebelah kiri. Sebelum kami ajukan pertanyaan, Puan Noraziah sendiri terus memaklumkan pada kami yang tompok tersebut datang selepas iPhone beliau terjatuh.

Tanpa syak dan ragu-ragu lagi, kami menjelaskan kepada mereka suami isteri yang masalah touchscreen yang sering sangkut-sangkut dan bergerak sendiri itu datang akibat kerosakan LCD fon ini. Dan ianya memerlukan penukaran 1 set LCD yang baru jika mahu terus menggunakan iPhone ini.

Puan Noraziah yang mendengar kos dan tempoh jaminan yang kami sertakan sekiranya ingin menukar set LCD skrin yang baru, terus bersetuju dengan tawaran istimewa kami itu. Dan tanpa membuang masa, terus kami bongkar iPhone beliau untuk memulakan sesi baikpulih. Akhirnya, dalam masa yang tidak sampai satu jam, iPhone SE milik Puan Noraziah yang datang dari Presint 11 itu pun kembali pulih dan hidup normal semula seperti biasa. Jelas kelihatan riak wajah beliau yang gembira kerana disamping iPhone beliau itu sudah elok, beliau mendapat hadiah istimewa yang disertakan sekali kerana menghantar fon untuk dibaiki di BenAbas Gadget.

Repair-LCD-Screen-iPhone-SE-Putrajaya-Cyberjaya-Bangi-Kajang-Puchong (2)

Setelah siap dibaiki

Nak repair phone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?
Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan smartphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki smartphone berasaskan Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan technician kami.

#kedaijualhandphone #handphonemurah #repairhandphone #repairgadget #android

#ios
#repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi#repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang#putrajaya #komunitiputrajaya #cyberjaya #serdang #sungaimerab
#kajang #bandarbarubangi #puchong #bandarbarusalaktinggi #dengkil #trustedseller

 

Updates

iphoneLCDDamaged

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *