Repair LCD Skrin iPhone 7 Plus – Putrajaya

iPhone 7 Plus Rosak Skrin

Skrin gelap separuh!

Alhamdulillah. BenAbas Gadget berjaya menyelesaikan satu masalah yang telah berlaku keatas sebuah smartphone yang berjenama Apple model iPhone 7 Plus milik seorang pelanggan kami yang datang dari Presint 6 iaitu Encik Nik Arif.

Encik Nik Arif yang datang singgah ke premis perniagaan kami secara bersendirian telah menyerahkan fon tersebut dan meminta kami untuk menyelesaikan masalah yang sedang dihadapi beliau dengan sesegera yang mungkin.

Ketika diteliti, kami mendapati fon beliau yang baru sahaja mengalami sedikit kemaangan akibat terhempas kelantai itu telah menyala didalam keadaan separuh dan berbayang-bayang di separuh permukaan lagi.

Setelah dapat dipastikan bahawa punca kerosakan itu datang dari set lcd skrin itu sendiri, kami dengan segera menjelaskannya kepada pemiliknya tentang kos dan langkah kerja yang akan diambil sekiranya mahukan ianya dibaiki dan pulih semula seperti biasa.

Tanpa melengahkan masa, beliau terus bersetuju dan meminta kami untuk menyiapkannya dengan penuh cermat dan selamat. Tidak sampai 40 minit, iPhone 7 Plus milik Encik Nik Arif yang datang dari Presint 6 itupun kembali pulih dan dapat berfungsi normal semula seperti biasa setelah ianya siap dibaiki oleh juruteknik BenAbas Gadget.

Setelah siap dibaiki oleh BenAbas Gadget.

Nak repair handphone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?
Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan handphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki handphone berasaskan sistem operasi Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan technician kami.

#kedaijualhandphone #repairhandphone #repairsmartphone
#repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi #repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang #benabasgadget

Updates

iphoneLCDDamaged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *