Repair LCD Skrin iPhone 6s – Putrajaya

iPhone 6s LCD Screen Replacement

Skrin berjalur dan bergoyang-bergoyang!

Alhamdulillah. BenAbas Gadget berjaya menyelesaikan satu masalah yang telah terjadi keatas sebuah smartphone yang berjenama Apple model iPhone 6s milik seorang pelanggan kami yang datang dari Presint 11 iaitu Cik Alia Adlina.

Cik Alia Adlina yang datang ke premis perniagaan kami sambil ditemani orang tuanya telah menyerahkan fon tersebut dan meminta kami untuk memeriksa keadaan fonnya yang dikatakan meneghadapi sedikit masalah.

Ketika diteliti, jelas dilihat bahawa keadaan paparan layar skrinnya tidak normal seperti biasa. Manakan tidak, jelas kelihatan pada paparannya yang ianya berbayang-bayang dan bergegar sentiasa walaupun tidak digunakan.

Beliau turut menjelaskan fo tersebut tidak mengalami sebarang masalah sebelum ini, ianya hanya terjadi secara tiba-tiba dan tidak pulih-pulih walaupun sudah di restart.

Sebaik sahaja melihat keadaan itu, kami terus membongkar setiap komponen dalaman fon tersebut untuk mencari punca masalah yang berlaku dan hasilnya kami berjaya menemui bahawa set lcd skrinnya sudahpun rosak. Ini mungkin berlaku akibat terdapat beberapa hentakan kecil ketika digunakan.

Pemiliknya terus bersetuju untuk menukar set lcd skrin yang baru setelah kami menerangkan kepada beliau langkah kerja yang akan diambil beserta kos baikpulih yang diperlukan. Setelah beberapa minit bekerja, iPhone 6s milik Cik Alia Adlina yang datang dari Presint 11 itupun kembali pulih dan boleh digunakan semula seperti biasa setelah ianya siap dibaiki oleh juruteknik BenAbas Gadget.

Setelah siap dibaiki oleh BenAbas Gadget.

Nak repair handphone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?
Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan handphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki handphone berasaskan sistem operasi Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan technician kami.

kedaijualhandphone #handphonemurah #repairhandphone #repairgadget #repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi#repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang

Updates

iphoneLCDDamaged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *