Repair LCD Skrin iPhone 6 – Putrajaya

Repair-LCD-Skrin-iPhone-6-Kedai-Repair-Handhone-Putrajaya-Cyberjaya-Puchong-kajang-Bangi-Serdang-Dengkil-Sepang-Salak-Tinggi

Tiba-tiba sahaja tak boleh menyala!

Alhamdulillah. BenAbas Gadget berjaya menyelesaikan satu masalah yang telah melanda keatas sebuah smartphone berjenama Apple model iPhone 6 milik seorang pelanggan kami yang datang dari Presint 11 iaitu Puan Zabedah.

Puan Zabedah yang singgah ke premis perniagaan kami sambil ditemani oleh suami beliau telah menyerahkan kepada kami iPhone 6 beliau dengan hasrat supaya kami boleh membaiki dan menghidupkannya semula ke kondisi yang asal seperti sebelum ini.

Menurut beliau lagi, iPhone 6 tersebut digunakan dengan baik sebelum ini tanpa sebarang masalah. Cuma selepas satu kejadian dimana iPhone tersebut jatuh dari genggaman, ianya telah mengalami keretakan. Dan selepas peristiwa tersebut, iPhone beliau telah terpadam dengan sendiri dan tidak lagi dapat dihidupkan walaupun pada mulanya ianya masih lagi bekerja dengan baik sejurus insiden tersebut berlaku.

Setelah dipastikan dengan teliti punca kerosakan, kami mendapati ianya berpunca dari set lcd skrinnya yang sudahpun rosak dan musnah akibat terjatuh. Puan Zabedah yang mendengar penerangan kami berkenaan punca dan kos baikpulih fon tersebut terus bersetuju untuk kami gantikan set lcd skrin yang baru buat iPhone 6 tersebut.

Akhirnya, dalam tempoh masa bekerja 30 minit, iPhone 6 Puan Zabedah yang datang dari Presint 11 itu kembali hidup dan dapat digunakan semula dengan baik selepas siap dibaiki oleh juruteknik berpengalaman BenAbas Gadget.

Repair-LCD-Skrin-iPhone-6-Kedai-Repair-Handhone-Putrajaya-Cyberjaya-Puchong-kajang-Bangi-Serdang-Dengkil-Sepang-Salak-Tinggi

Setelah siap dibaiki oleh BenAbas Gadget

Nak repair handphone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?
Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan handphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki handphone berasaskan sistem operasi Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan technician kami.

kedaijualhandphone #handphonemurah #repairhandphone #repairgadget #repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi#repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang#trustedseller

Updates

iphoneLCDDamaged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *