Repair LCD Skrin iPhone 6 Plus – Putrajaya

iPhone 6 Plus LCD Damaged

LCD skrin berjalur-jalur macam TV rosak!

Alhamdulillah. Berjaya menyelesaikan masalah skrin berbelang-belang yang terjadi pada iPhone 6 Plus milik Encik Zamley yang telah datang dari Ayer 8, Presint 8. Encik Zamley yang datang ke premis perniagaan BenAbas Gadget telah meminta juruteknik kami untuk tolong lihat dan periksa iPhone 6 Plus beliau yang bermasalah itu.

iPhone 6 Plus LCD Damaged

Sewaktu mula masuk ke meja kerja kami

Bila kami tanyakan bagaimana fon tersebut boleh terjadi sedemikian rupa, beliau menjelaskan yang ianya telah terjatuh sekaligus menyebabkan bayang jalur-jalur tersebut kelihatan di layar skrinnya. Sebelum ini iPhone 6 Plus itu memang telah beberapa kali terjatuh dan menyebabkan layar skrinnya berbelang dan bergerak dengan sendirinya tanpa sebarang sentuhan. Cuma ianya hanya berlaku pada seketika tempat dan waktu sahaja. Tetapi tidak pada pagi ini kerana ianya terus kekal dalam keadaan sebegitu.

Sebaik habis mendengar penjelasan beliau, kami terus memulakan sesi diagnosis bagi mengenalpasti punca masalah yang berlaku. Dan tanpa ragu-ragu lagi, ianya memang berpunca dari LCD skrinnya sahaja yang terjejas kerana sering terjatuh dari tempat yang tinggi.

Setelah mengenal pasti punca, kamipun menjelaskan kepada pemiliknya tentang punca dan kos rawatan yang diperlukan bagi menggantikan set LCD skrin yang baru. Beliau terus menerima tawaran istimewa kami yang berupa kos berpatutan dengan kualiti kerja, alatganti dan tempoh waranti yang disertakan dengan setiap penukaran set LCD skrin yang baru.

Akhirnya, dalam masa yang tidak sampai 40 minit, iPhone 6 Plus milik Encik Zamley yang datang dari Ayer 8, Presint 8 itupun kembali hidup normal dan berfungsi dengan baik semula seperti biasa. Jelas terpancar riak wajah Encik Zamley yang gembira dan berpuas hati dengan hasil kerja juruteknik kami.

Setelah siap dibaiki

Nak repair handphone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?
Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan handphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki handphone berasaskan sistem operasi Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan technician kami.

#kedaijualhandphone #handphonemurah #repairhandphone #repairgadget #android

#ios
#repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi#repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang#putrajaya #komunitiputrajaya #cyberjaya #serdang #sungaimerab
#kajang #bandarbarubangi #puchong #bandarbarusalaktinggi #dengkil #trustedseller

Updates

iphoneLCDDamaged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *