Repair LCD Skrin iPhone 6 Plus – Bandar Baru Salak Tinggi Sepang

Repair-Skrin-iPhone-6-Plus-Tak-Boleh-Touch-Kedai-Repair-Handphone-Putrajaya-Cyberjaya-Bangi-Kajang-Puchong-Serdang-Dengkil-Salak-Tinggi-Sepang

Skrin tak boleh touch!

Alhamdulillah. BenAbas Gadget berjaya menyelesaikan satu masalah yang telah dihadapi pada sebuah iPhone 6 Plus milik Encik Nor Ayman yang telah datang dari Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang.

Repair-Skrin-iPhone-6-Plus-Tak-Boleh-Touch-Kedai-Repair-Handphone-Putrajaya-Cyberjaya-Bangi-Kajang-Puchong-Serdang-Dengkil-Salak-Tinggi-Sepang

Dalam proses ujian kualiti alat ganti

Encik Nor Ayman yang ditemani rakan beliau telah singgah ke premis perniagaan BenAbas Gadget yang terletak di Fasa 4C Blok CA Presint 8 dan menyerahkan kepada kami iPhone 6 Plus beliau yang dikatakan telah rosak dan tidak boleh digunakan.

Apabila kami periksa, kami mendapati fon beliau itu mengalami kegagalan untuk disentuh pada touchscreennya sekaligus menyebabkan ianya tidak boleh digunakan langsung. Sebaik sahaja melihat keadaan yang seperti itu, terus kami bongkarkan iPhone 6 Plus tersebut untuk memulakan proses mencari punca kerosakan samada ianya datang dari set lcd itu sendiri ataupun dari set Touch IC nya yang sememangnya sudah diketahui umum bahawa Touch IC iPhone 6 & iPhone 6 Plus adalah generasi iPhone yang mempunyai masalah pada komponen itu dimana ianya dikenali sebagai Touch Desease. Bahkan Apple sendiri turut mengetahui dan menyedari kegagalan Touch IC generasi tersebut.

Sebaik sahaja kami melakukan uji cuba set lcd skrin yang lain, ternyata ianya tidak mengalami masalah dan boleh berfungsi normal seperti biasa. Setelah kami sebutkan kos istimewa bagi set lcd model ini, pemiliknya yang menemui kedai kami menerusi laman sosial Intagram BenAbas Gadget itu tanpa ragu-ragu terus bersetuju untuk menukarnya.

Akhirnya dalam masa yang tidak sampai 30 minit, iPhone 6 Plus milik Encik Nor Ayman yang datang dari Bandar Baru Salak Tinggi itu kembali berfungsi normal setelah BenAbas Gadget siap melakukan penukaran set lcd yang baru. Semoga beliau berpuas hati dengan layanan dan hasil kerja pihak kami.

Repair-Skrin-iPhone-6-Plus-Tak-Boleh-Touch-Kedai-Repair-Handphone-Putrajaya-Cyberjaya-Bangi-Kajang-Puchong-Serdang-Dengkil-Salak-Tinggi-Sepang

Setelah siap dibaiki

Nak repair handphone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?
Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan handphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki handphone berasaskan sistem operasi Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan technician kami.

#kedaijualhandphone #handphonemurah #repairhandphone #repairgadget #android

#ios
#repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi#repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang#putrajaya #komunitiputrajaya #cyberjaya #serdang #sungaimerab
#kajang #bandarbarubangi #puchong #bandarbarusalaktinggi #dengkil #trustedseller

Updates

iphoneLCDDamaged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *