Repair LCD Skrin iPhone 6 – Desa Pinggiran Putra

iPhone 6 LCD Screen Replacement

Separuh layar skrin gelap!

Alhamdulillah. BenAbas Gadget berjaya menyelesaikan satu masalah yang telah terjadi keatas sebuah smartphone yang berjenama Apple model iPhone 6 milik seorang pelanggan kami yang datang dari Desa Pinggiran Putra iaitu adik adik Afiq Haqiuddin.

Adik Afiq Haiquddin yang singgah ke premis perniagaan kami secara bersendirian telah menyerahkan kepada kami fon tersebut dan meminta kami untuk membaikinya semula supaya berfungsi dan kelihatan seperti sebelum ini.

Ketika diperiksa, kami mendapati separuh permukaan layar skrin fon tersebut sudahpun gelap dan berjalur-jalur. Kata beliau, ini disebabkan fon tersebut telah terjatuh dari genggaman sekaligus menyebabkannya berada dalam keadaan yang seperti itu.

Sebaik sahaja kami menjelaskan kepada beliau tentang jenis kualiti beserta kos bagi seunit lcd skrin yang baru, beliau terus bersetuju dan meminta kami untuk menggantikan skrin fon dengan jenis kualiti yang dipersetujui tersebut dengan kadar yang segera.

Setelah bekerja didalam tempoh masa lebih kurang 20 minit, iPhone 6 milik adik Afiq Haiuddin dari Desa Pinggiran Putra itupun kembali kepada keadaan asan dan dapat berfungsi dengan baik sejurus sahaja ianya siap dibaiki oleh juruteknik BenAbas Gadget.

Setelah siap dibaiki oleh BenAbas Gadget.

Nak repair handphone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?
Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan handphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki handphone berasaskan sistem operasi Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan technician kami.

kedaijualhandphone #handphonemurah #repairhandphone #repairgadget #repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi#repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang

Updates

iphoneLCDDamaged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *