Repair LCD Skrin iPhone 6 – Dengkil

iPhone6 LCD Screen Replacement

Skrin tak boleh sentuh!

Alhamdulillah. BenAbas Gadget berjaya menyelesaikan satu masalah yang telah terjadi keatas sebuah smartphone berjenama Apple model iPhone 6 yang dimiliki oleh salah seorang pelanggan kami yang menetap di Dengkil iaitu adik Danish Danial.

Beliau yang bersekolah di Putrajaya telah singgah ke premis perniagaan kami di musim cuti sekolah ini secara bersendirian dan menyerahkan kepada kami iPhone 6 tersebut untuk meminta kami memeriksa dan membaikinya semula supaya boleh digunakan kembali seperti sebelum ini.

Ketika diperiksa kami mendapati terdapat sedikit keretakan di permukaan layar skrinnya dan sewaktu ingin mencuba menggunakannya, kami perasan yang permukaan bawah layar skrinnya sudahpun tiada respon sewaktu disentuh.

Setelah mengetahui punca kerosakan, kamipun menjelaskan kepada pemiliknya tentang pilihan kos baikpulih yang bergantung kepada pilihan gred lcd skrin yang ada didalam stok simpanan kami. Ini kerana, terdapat beberapa pilihan kualiti yang boleh kami tawarkan pada pengguna iPhone.

Setelah selesai urusan tawar menawar, kamipun terus memulakan kerja-kerja baikpulih dan tidak sampai 30 minit, iPhone 6 milik adik Danish Danial yang datang dari Dengkil itupun kembali pulih dan berfungsi seperti sediakala dengan baik sejurus sahaja ianya siap dibaiki oleh juruteknik BenAbas Gadget.

Setelah siap dibaiki oleh BenAbas Gadget

Nak repair handphone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?
Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan handphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki handphone berasaskan sistem operasi Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan technician kami.

kedaijualhandphone #handphonemurah #repairhandphone #repairgadget #repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi#repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang

 

Updates

iphoneLCDDamaged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *