Repair LCD Skrin iPhone 5 – Putrajaya


Skrin berbelang-belang dan gelap secara tiba-tiba!

Alhamdulillah. BenAbas Gadget berjaya menyelesaikan satu masalah yang telah berlaku keatas sebuah smartphone berjenama Apple model iPhone 5 milik seorang pelanggan kami yang menetap di Fasa 4C Presint 8 iaitu adik Anis.

Adik Anis yang singgah ke premis perniagaan kami secara bersendirian telah menyerahkan iPhone 5 milik beliau dan meminta kami untuk menggantikan set lcd skrinnya setelah membuat survey harga dengan kami pada hari semalam.

Bila diperhatikan, jelas kelihatan skrin lcd fon tersebut yang mengalami sedikit keretakan dan berbelang-belang pada layar paparannya. Bahkan ianya semakin gelap sehingga tidak membolehkan sebarang paparan kelihatan jika dibiarkan lama-lama.

Setelah mendapat lampu hijau dari pemiliknya dan tanpa membuang masa, terus kami bongkar lcd skrin iPhone ini dari bingkainya untuk memulakan kerja-kerja penggantian lcd skrin yang baru. Akhirnya, dalam masa 30 minit, lcd skrin yang baru untuk iPhone 5 milik adik Anis yang datang dari Fasa 4C Presint itu berjaya digantikan dengan set lcd skrin yang baru setelah siap diuji kualitinya dan dipasangkan oleh juruteknik BenAbas Gadget.

Repair-LCD-Skrin-iPhone-5-Kedai-Repair-Handphone-Putrajaya-Cyberjaya-Puchong-Kajang-Bangi-Dengkil-Serdang-Sepang-Salak-Tinggi

Setelah siap dibaiki oleh BenAbas Gadget

Nak repair handphone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?
Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan handphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki handphone berasaskan sistem operasi Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan juruteknik kami.

kedaijualhandphone #handphonemurah #repairhandphone #repairgadget #android

#ios
#repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi#repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang#putrajaya #komunitiputrajaya #cyberjaya #serdang #sungaimerab
#kajang #bandarbarubangi #puchong #bandarbarusalaktinggi #dengkil #trustedseller

Updates

iphoneLCDDamaged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *