Repair LCD Skrin iPhone 5 – Putrajaya

Skrin iPhone rosak sebab bateri kembung

Layar skrin rosak akibat bateri kembung!

Alhamdulillah. BenAbas Gadget berjaya menyelesaikan satu masalah yang telah terjadi keatas sebuah smartphone yang berjenama Apple model iPhone 5 milik seorang pelanggan kami yang datang dari Presint 9 iaitu Encik Ahmad Zahidi.

Encik Ahmad Zahidi yang singgah ke premis perniagaan kami telah menyerahkan fon tersebut dan meminta kami untuk memeriksanya kerana dikatakan terdapat ada sedikit keadaan yang tidak normal telah berlaku keatas fon beliau itu.

Setelah diteliti kami mendapati lcd skrinnya telahpun terkeluar dari bingkai perumahnya. Ini disebabkan seolah-olah terdapat tujahan dari bawah lapisan skrin yang menyebabkannya tertolak keatas.

Sebaik sahaja kami melihat keadaan tersebut, terlintas difikiran kami dimana berdasarkan pengalaman kami mengendalikan kes-kes kerosakan iPhone simptom sebegini adalah disebabkan oleh baterinya yang rosak sekaligus menggelembung dari bawah. Selepas kesemua komponen layar skrinnya dicabut, kami mendapati bahawa telahan kami itu adalah benar.

Pemiliknya yang faham berkenaan punca kerosakan beserta kos baikpulih yang diperlukan setelah diberikan penjelasan dari juruteknik kami terus bersetuju untuk menggantikan set lcd skrin yang baru kerana amat memerlukannya untuk menyelesaikan urusan kerja seharian. Tanpa mengambil masa yang lama, iPhone 5 milik Encik Ahmad Zahidi dari Presint 9 itupun kembali berfungsi normal dan dapat bekerja semula dalam keadaan yang baik setelah siap dibaiki oleh juruteknik BenAbas Gadget.

Skrin iPhone 5 retak, Bateri kembung

Setelah siap dibaiki oleh BenAbas Gadget

Nak repair handphone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?
Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan handphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki handphone berasaskan sistem operasi Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan juruteknik kami.

#kedaijualhandphone #repairhandphone #repairsmartphone
#repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi #repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang #benabasgadget

Updates

iphoneLCDDamaged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *