Repair LCD Skrin Huawei P20 – Putrajaya

Huawei P20 LCD Damaged

Skrin jalur-jalur merah biruuuu

Selesai menggantikan set LCD skrin yang baru untuk fon Huawei P20 milik Puan Jay wargakerja Institut Kanser Negara. Puan Jay yang sedari awal pagi lagi sudah menghubungi BenAbas Gadget untuk bertanyakan pendapat kami berkenaan masalah fon beliau. Bila beliau sampai ke premis kami, terus beliau mengeluarkan fonnya yang rosak itu. Bila diperhatikan, jelas yang LCD skrin fon ini sudahpun mengalami kerosakan dari bahagian dalam. Ini kerana, ianya sudah tidak lagi kelihatan sebarang gambaran yang jelas. Tambahan pula fungsi touchscreennya juga sudah tidak lagi berfungsi.

Puan Jay menjelaskan pada kami yang sebelum ini fon ini memang sudah sedia retak akibat terjatuh dan menjelang semalam, warna di paparan skrinnya terus berubah berbayang-bayang dan ianya tidak lagi dapat disentuh. Mujur beliau ada fon tambahan untuk bekalan berhubung dengan kami. Setelah kami jelaskan punca dan kos yang akan dikenakan jika mahu menggantikan ia dengan set LCD skrin yang baru, Puan Jay terus bersetuju dengan kami.

Dalam masa tidak sampai 2 jam, akhirnya fon Huawei P20 milik Puan Jay yang pada mulanya berbayang-bayang kembali pulih seperti sebuah fon yang baru. Dan segala masalah yang ada pada mulanya juga selesai setelah BenAbas Gadget siap menggantikan set LCD skrin yang baru.

Huawei P20 LCD Damaged

Setelah siap dibaiki

Nak repair phone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?
Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan smartphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki smartphone berasaskan Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan technician kami.

 

#kedaijualhandphone #handphonemurah #repairhandphone #repairgadget #android

#ios
#repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi#repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang#putrajaya #komunitiputrajaya #cyberjaya #serdang #sungaimerab
#kajang #bandarbarubangi #puchong #bandarbarusalaktinggi #dengkil #trustedseller

Updates

huaweiLCDDamaged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *