Repair LCD Skrin Huawei Nova 3i – Shah Alam

Huawei Nova 3i Masuk Air

Handphone tak hidup lepas masuk air!

Alhamdulillah. BenAbas Gadget berjaya menyelesaikan satu masalah yang telah berlaku keatas sebuah smartphone yang berjenama Huawei model Nova 3i milik seorang pelanggan kami yang datang dari Shah Alam iaitu Encik Saiful Faiz.

Beliau yang singgah ke premis perniagaan kami telah menyerahkan fon tersebut dan meminta kami untuk memeriksa sekaligus menyelesaikan masalah yang sedang dihadapi fon beliau itu.

Sebaik sahaja mendengar penjelasan beliau yang mengatakan fon itu mati setelah masuk kedalam air, terus sahaja kami membongkar setiap komponen dan peralatan dalaman yang terdapat padanya untuk memulakan kierja-kerja pencucian dengan menggunakan cecair khas untuk mencuci peralatan elektronik yang terdapat di kedai kami.

Selesai sahaja kesemua komponen siap dicuci, kami cuba menghidupkannya dengan menggunakan alat pembekal kuasa yang terdapat dikedai kami dan ternyata bacaan arus voltagenya menunjukkan nilai normal pada motherboardnya. Ini bermakna ia masih lagi boleh dihidupkan tanpa sebarang masalah selepas ini.

Akan tetapi fon tersebut tetap tidak menyala disebabkan lcd skrinnya yang sudahpun rosak dan terjejas dek kerana dimasuki air sebelum ini dan memerlukannya diganti dengan set lcd skrin yang baru sekiranya pemiliknya mahu menggunakan fon itu lagi.

Setelah mendapat persetujuan dari pemiliknya, kami terus menggantikan set lcd skrin yang baru dan tidak sampai 1 jam fon Huawei Nova 3i milik Encik Saiful Aziz dari Shah Alam itu kembali dapat dihidupkan dengan normal dan berfungsi semula seperti biasa tanpa sebarang masalah sejurus ianya siap dibaiki oleh jeruteknik BenAbas Gadget.

Skrin Huawei Nova 3i Rosak Masuk Air.

Setelah siap dibaiki oleh BenAbas Gadget.

Nak repair handphone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?
Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan handphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki handphone berasaskan sistem operasi Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan juruteknik kami.

#kedaijualhandphone #repairhandphone #repairsmartphone
#repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi #repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang #benabasgadget

Updates

huaweiLCDDamagedWaterDamaged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *