Repair LCD Skrin Huawei Nova 3i – Putrajaya

Repair Skrin Huawei Nova 3i Pecah.

Skrin berbelang di separuh permukaan!

Alhamdulillah. BenAbas Gadget berjaya menyelesaikan satu masalah yang telah terjadi keatas sebuah smartphone yang berjenama Huawei model Nova 3i milik seorang pelanggan kami yang datang dari Presint 9 iaitu Puan Nisa.

Puan Nisa yang hadir ke premis perniagaan kami sambil ditemani ibu beliau telah menyerahkan kepada kami fon tersebut seraya meminta kami membaikinya semula supa dapat digunakan kembali seperti sebelum ini.

Ketika diperiksa, kami mendapati separuh dari permukaan layar skrinnya telah pecah sekaligus menjejaskan paparan di layar utamanya. Ini dapat dilihat bahawa separuh dari permukaan layarnya itu kelihatan berjalur-jalur dan sebahagian tempatnya pula tidak lagi boleh disentuh akibat terjejas dengan kemalangan yang berlaku sebelum ini.

Setelah menjelaskan kepada beliau berkenaan langkah kerja yang akan diambil beserta kosbaikpulih yang diperlukan, pemiliknya terus bersetuju untuk kami gantikan sahaja layar skrinnya dengan set yang baru kerana amat memerlukan fon tersebut untuk menyelesaikan urusan seharian yang amat mustahak.

Tidak sampai 1 jam, fon Huawei Nova 3i milik Puan Nisa dari Presint 9 itu yang pada mulanya masuk dalam keadaan hampir hancur kembali pulih setelah siap dibaiki dengan kemas oleh juruteknik BenAbas Gadget yang berpengalaman mengendalikan kes-kes kerosakan skrin pada peranti Android & IOS.

Repair Skrin Huawei Nova 3i Pecah & Tak Boleh Tekan

Setelah siap dibaiki oleh BenAbas Gadget.

Nak repair handphone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?
Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan handphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki handphone berasaskan sistem operasi Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan technician kami.

#kedaijualhandphone #repairhandphone #repairsmartphone
#repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi #repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang #benabasgadget

Updates

huaweiLCDDamaged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *