Repair LCD Skrin Huawei Nova 3i – Klang

Huawei Nova 3i Masuk Air. Repair Skrin Huawei Nova 3i

Handphone tak hidup lepas masuk air!

Alhamdulillah. BenAbas Gadget berjaya menyelesaikan suatu masalah yang telah terjadi keatas sebuah smartphone yang berjenama Huawei model Nova 3i milik seorang pelanggan kami yang datang jauh dari Bandar Klang iaitu Puan Norhafizah.

Beliau yang singgah ke premis perniagaan kami secara bersendirian telah menyerahkan fon tersebut dan meminta kami untuk memeriksa dan membaikinya semula supaya dapat digunakan kembali seperti sediakala.

Setelah bersoal siasat, beliau telah menceritakan kepada kami yang fon kesayangannya ini tidak dapat dihidupkan sejurus selepas masuk kedalam air baru-baru ini. Lebih malang lagi, beliau tidak sempat membuat sebarang backup sebagai persiapan sekiranya berlaku keadaan yang seperti ini.

Sebaik sahaja habis mendengar penjelasan beliau, kami terus membongkar dan meleraikan setiap komponen dan peralatan dalaman yang terdapat pada fon ini untuk memulakan kerja-kerja pencucian bagi mengelakkan sebarang kejadian litar pintas dimasa hadapan.

Apabila kesemuanya siap dilakukan, kami dapat membaca aliran current pada motherboardnya dengan menggunakan alat pembekal kuasa masih lagi normal dan berfungsi baik namun fon ini masih tidak dapat menyala kerana layar skrinnya sudahpun rosak kerana terkena air.

Pemiliknya terus bersetuju untuk kami gantikan set layar skrin yang baru setelah beliau mendengar penerangan kami yang berupa kos dan tempoh jaminan waranti yang akan disertakan kelak. Tidak sampai 40 minit, fon Huawei Nova 3i milik Puan Norhafizah dari Bandar Klang itupun kembali berfungsi dengan baik sebaik sahaja siap dibaiki oleh juruteknik BenAbas Gadget.

Setelah siap dibaiki oleh BenAbas Gadget.

Nak repair handphone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?
Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan handphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki handphone berasaskan sistem operasi Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan juruteknik kami.

#kedaijualhandphone #repairhandphone #repairsmartphone
#repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi #repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang #benabasgadget

Updates

huaweiLCDDamagedWaterDamaged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *