Repair LCD Skrin Huawei Nova 3i – Kedah

Huawei Nova 3i LCD Screen Replacement

Skrin berbelang dan tidak boleh disentuh!

Alhamdulillah. BenAbas Gadget berjaya menyelesaikan satu masalah yang telah berlaku keatas sebuah smartphone yang berjenama Huawei model Nova 3i milik seorang pelanggan kami yang datang dari Kedah iaitu Puan Nurul Fatihah.

Puan Nurul Fatihah yang hadir sambil ditemani suami beliau telah menyerahkan kepada kami fon tersebut dan meminta kami untuk membaikinya semula kerana mengatakan ianya rosak dan tidak boleh disentuh selepas masuk kedalam air.

Beliau juga turut menjelaskan pernah menghantar fon itu ke pusat servis Huawei yang berhampiran rumah beliau tetapi memutuskan tidak mahu membaikinya disana kerana kos yang dikenakan amat mahal bagi beliau.

Seperti biasa, sebaik sahaja kami mendapat mana-mana fon yang rosak setelah terkena air, kami akan memulakan kerja baikpulih dengan mencuci keseluruhan komponen dan peralatan dalaman dengan menggunakan cecair khas untuk mencuci perkakas elektronik yang terdapat di kedai kami. Langkah ini diambil bagi mengelakkan sebarang kejadian litar intas dimasa hadapan.

Setelah ianya selesai dicuci, kami melihat motherboardnya masih lagi normal dan boleh dihidupkan seperti biasa. Cuma fungsi touchscreen pada fon tersebut sememangnya sudahpun rosak apatah lagi keadaan permukaan layar skrinnya juga sudahpun berbelang.

Puan Nurul Fatihah yang datang dari Kedah terus bersetuju sebaik sahaja kami menjelaskan kepada beliau tentang langkah kerja yang akan diambil beserta kos baikpulih yang diperlukan. Setelah bekerja didalam tempoh masa lebih kurang 40 minit, fon Huawei Nova 3i beliau yang pada mulanya tidak boleh digunakan itu terus berfungsi normal seperti sebelumnya setelah siap dibaiki oleh juruteknik BenAbas Gadget.

Huawei Nova 3i LCD Screen Replacement

Setelah siap dibaiki oleh BenAbas Gadget

Nak repair handphone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?
Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan handphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki handphone berasaskan sistem operasi Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan technician kami.

kedaijualhandphone #handphonemurah #repairhandphone #repairgadget #repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi#repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang

Updates

huaweiLCDDamagedWaterDamaged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *