Repair LCD Skrin Huawei Nova 2i – Seri Kembangan

Huawei Nova 3i LCD Replacement

Skrin gelap secara tiba-tiba!

Alhamdulillah. BenAbas Gadget berjaya menyelesaikan satu masalah yang telah terjadi keatas sebuah smartphone yang berjenama Huawei model Nova 3i milik seorang pelanggan kami yang datang dari Bandar Seri Kembangan iaitu Encik Shazwan.

Encik Shazwan yang mengetahui kewujudan kedai repair handphone kami yang berdekatan dengan Seri Kembangan ini menerusi hasil carian di laman web Google telah menghubungi kami dan terus bertanyakan kami samada kami boleh membaiki fon kesayangan beliau itu.

Mendengar keluhan beliau, terus kami minta beliau untuk segera datang ke kedai kami untuk memulakan kerja-kerja pemeriksaan demi mencari punca kerosakan yang sedang dialami beliau. Setelah diperiksa, jelas kelihatan bahawa fon itu sudahpun tidak menyala seperti biasa. Cuma yang menghairankan, kita masih lagi boleh mendengar bunyi notifikasi yang masuk. Bahkan jika dilihat dari sudut yang gelap juga kita dapat melihat bayang-bayang berjalur samar-samar kelihatan di balik layar skrinnya.

Tanpa membuang masa, terus sahaja kami membongkarnya dan melakukan kerja-kerja pemeriksaan dengan lebih mendalam. Hasilnya kami menemui yang lcd skrinnya sudahpun mengalami kerosakan yang mungkin berpunca dari kesan hentakan yang menyebabkan berlakunya sedikit keretakan kecil di penjuru atas layar skrinnya walaupun ianya tidak menyebabkan sebarang masalah besar sejurus terjatuh pada ketika itu.

Setelah berpuas hati dengan penjelasan dan tawaran istimewa kami untuk membaikinya semula, pemiliknya terus bersetuju dan meminta kami untuk menyegerakan proses baikpulih kerana ingin menggunakannya untuk urusan kerja seharian yang amat penting.

Akhirnya setelah bekerja lebih kurang dalam 1 jam, fon Huawei Nova 3i milik Encik Shazwan yang datang dari Seri Kembangan itu kembali hidup normal dan berfungsi baik semula seperti sediakala selepas siap dibaiki oleh juruteknik BenAbas Gadget.

Setelah siap dibaiki oleh BenAbas Gadget

Nak repair handphone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?
Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan handphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki handphone berasaskan sistem operasi Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan juruteknik kami.

kedaijualhandphone #handphonemurah #repairhandphone #repairgadget #repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi#repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang#trustedseller

Updates

huaweiLCDDamaged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *