Repair LCD Skrin & Charging Port Xiaomi Redmi 5 Plus – Putrajaya

Repair-Redmi-5-Plus-Masuk-Air-Kedai-Repair-Handphone-Putrajaya-Cyberjaya-Bangi-Serdang-Kajang-Dengkil-Sepang-Salak-Tinggi-Puchong

Tak boleh hidup selepas masuk dalam air!

Alhamdulillah. BenAbas Gadget berjaya menyelesaikan satu masalah yang telah berlaku keatas sebuah fon berjenama Xiaomi model Redmi 5 Plus milik adik Amir Hakim yang datang dari Presint 8 Putrajaya.

Beliau yang singgah ke premis perniagaan kami bersama rakannya setelah waktu tarawih telah meminta kami untuk memeriksa fon beliau yang dikatakan tidak boleh menyala selepas masuk ke dalam air.

Seperti biasa, setiap kes water damaged yang lainnya, kami akan memulakannya dengan proses pencucian keseluruhan perkakasan dalaman dan luaran pada fon tersebut dengan menggunakan cecair khusus untuk mencuci alatan elektroik untuk mengelakkan sebarang kes litar pintas dikemudian hari.

Setelah kesemuanya siap dicuci, kami mendapati, fon tersebut gagal dihidupkan walaupun bacaan aruselektrik pada motherboardnya menunjukkan bacaan normal dan tidak bermasalah. Setelah diperiksa, kami menemui yang lcd skrinnya sudah rosak kerana terjejas dengan air yang telah masuk ke dalam fon.

Tidak hanya pada lcd skrin, bahkan charging portnya juga sudah rosak terkena air. Ini kerana proses pengecasan gagal berlaku ketika kami cuba mengecas baterinya walaupun sudah dibiarkan selama beberapa ketika.

Setelah diterangkan kepada pemiliknya bahawa set lcd skrin dan charging portnya rosak beserta kadar istimewa yang akan kami kenakan sekiranya beliau berminat untuk membaiki semula fon tersebut, beliau terus bersetuju dan meminta kami untuk membaiki semula dengan secepat mungkin.

Akhirnya, dalam masa lebih kurang 1 jam, fon Xiaomi Redmi 5 Plus milik adik Amri Hakim yang datang dari Presint 8 itupun kembali boleh dihidupkan dan digunakan semula seperti biasa dengan cemerlang tanpa sebarag masalah sebaik sahaja ianya siap dibaiki oleh juruteknik BenAbas Gadget yang berpengalaman mengendalikan kes-kes handphone masuk ke dalam air.

Repair-Redmi-5-Plus-Masuk-Air-Kedai-Repair-Handphone-Putrajaya-Cyberjaya-Bangi-Serdang-Kajang-Dengkil-Sepang-Salak-Tinggi-Puchong

Setelah siap dibaiki oleh BenAbas Gadget

Nak repair handphone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?
Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan handphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki handphone berasaskan sistem operasi Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan technician kami.

kedaijualhandphone #handphonemurah #repairhandphone #repairgadget #repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi#repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang#trustedseller

Updates

Charging PortLCDDamagedWaterDamagedxiaomi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *