Repair LCD Skrin & Back Glass Huawei Nova 3i – Putrajaya

Huawei Nova 3i LCD Screen Replacement

Layar skrin pecah dan gambar berjalur-jalur!

Alhamdulillah. BenAbas Gadget berjaya menyelesaikan satu masalah yang telah terjadi keatas sebuah smartphone yang berjenama Huawei model Nova 3i milik seorang pelanggan kami yang datang dari Presint 11 iaitu Encik Daud.

Encik Daud yang singgah ke premis perniagaan kami sambil ditemani ahli keluarga beliau telah menyerahkan dan meminta kami untuk memeriksa sekaligus membaiki semula fon beliau yang dikatakan mempunyai masalah pada layar skrinnya.

Ketika diperiksa, kami mendapati set layar skrinnya sudahpun retak dan sewaktu cuba dihidupkan kami dapat melihat dengan jelas bahawa paparan lcd nya sudahpun rosak dan pecah dari dalam berikutan terhempas keatas lantai yang keras.

Setelah dijelaskan kepada beliau kos anggaran yang diperlukan untuk merawat semula lcd skrinnya beserta sekali dengan pelindung belakangnya yang juga terkesan dek hempasan tersebut, beliau sekeluarga terus bersetuju dan meminta kami untuk menyelesaikannya dengan kadar sesegera yang mungkin kerana amat memerlukannya untuk menjalani aktiviti kehidupan seharian yang sangat bergantung dengan fon tersebut.

Setelah bekerja didalam tempoh masa lebih kurang 45 minit, fon Huawei Nova 3i milik Encik Daud yang masuk dalam keadaan rosak itupun kembali pulih setelah siap dibaiki oleh juruteknik BenAbas Gadget yang berpengalaman menangani kes-kes masalah kerosakan pada layar skrin smartphone.

Huawei Nova 3i LCD Screen Replacement

Setelah siap dibaiki oleh BenAbas Gadget

Nak repair handphone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?
Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan handphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki handphone berasaskan sistem operasi Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan juruteknik kami.

kedaijualhandphone #handphonemurah #repairhandphone #repairgadget #repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi#repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang#trustedseller

Updates

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *