Repair LCD Skrin Asus Zenfone 4 Max – Putrajaya

Asus Zenfone Max 4 LCD Replacement

Skrin langsung tak boleh touch!

Alhamdulillah. BenAbas Gadget berjaya menyelesaikan satu masalah yang telah terjadi keatas sebuah smartphone berjenama Asus model Zenfone 4 Max milik salah seorang pelanggan setia kami iaitu Encik Izzudin yang datang dari Presint 17.

Encik Izzudin yang hadir sambil ditemani ahli keluarga beliau telah menyerahkan kepada kami fon tersebut dan meminta kami untuk memeriksanya supaya dapat diketahui apakah punca sebenar kerosakan yang sedang dialami.

Ketika diteliti, kami mendapati fizikal luaran fon tersebut tidak kelihatan seperti sebuah fon yang sedang rosak kerana ianya masih lagi kelihatan sempurna dan hidup dengan baik. Akan tetapi ketika kami cuba untuk menggunakannya, barulah kami menyedari yang fungsi touchscreennya sudahpun rosak dan tidak lagi bekerja dengan normal.

Sebaik sahaja melihat keadaan itu, terus kami bongkar komponen dalaman fon tersebut dan cuba untuk mencuci connectr lcd nya dengan harapan supaya ianya kembali pulih dan elok semula seperti biasa.

Setelah siap dicuci, ternyata hasilnya tetap sama dan selepas melakukan sedikit perbincangan dengan pemiliknya berkenaan gerak kerja perlu diambil dan kos yang diperlukan untuk membaikinya semula, beliau terus bersetuju dan meminta kami tidak melakukannya dengan tergesa-gesa kerana mahukan hasil yang berkualiti dan terbaik dari kami kelak. Akhirnya, setelah bekerja lebih kurang 1 jam, fon Asus Zenfone 4 Max milik Encik Izzudin yang pada mulanya tidak boleh disentuh itu kembali pulih setelah ianya siap digantikan dengan set lcd yang baru oleh juruteknik BenAbas Gadget.

Asus Zenfone 4 Max LCD Replacement

Setelah siap dibaiki oleh BenAbas Gadget

Nak repair handphone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?
Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan handphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki handphone berasaskan sistem operasi Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan juruteknik kami.

kedaijualhandphone #handphonemurah #repairhandphone #repairgadget #repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi#repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang#trustedseller

Updates

asusLCDDamaged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *