Repair LCD Huawei Nova Plus – Putrajaya

Huawei Nova Plus

Huawei Nova Plus retak dan tidak menyala

Selesai ganti set lcd skrin yang baru untuk fon Huawei Nova Plus milik Encik Norli yang datang dari Presint 17, Putrajaya. Encik Norli yang mengetahui kewujudan kedai BenAbas Gadget di Fasa 4C, Blok CA Presint 8 melalui cerita rakan sekerja minta kami untuk tolong tengokkan fon beliau yang tidak boleh menyala secara tiba-tiba.

Huawei Nova Plus

Dalam proses baikpulih

Bila kami perhatikan, kami dapati layar skrinnya sudah dalam keadaan retak seribu. Encik Norli cerita yang walaupun retak, fon beliau masih lagi hidup dan dapat berfungsi dengan baik sebelum ini. Hanya sahaja ketika menjawab panggilan telefon dari seorang rakan, fon beliau tiba-tiba terpadam dan tidak ada sebarang respon untuk menyala walau sudah dicucuk dengan kabel usb berjam-jam.

Bila kami analisis bacaan arus voltage motherboard fon ini, kami dapati yang ianya masih lagi normal dan elok. Cuma jika cuba dihidupkan menggunakan bateri, hanya getaran vibrator nya sahaja yang dapat dirasakan. Habis sahaja sesi troubleshoot, kami berpendapat fon ini masih boleh dihidupkan jika lcd skrinnya digantikan dengan set baru. Mendengar penjelasan kami, Encik Norli terus bersetuju dan minta kami segera memulakan proses baikpulih.

Setelah siap dibaiki

Kira-kira dalam sejam, fon Huawei Nova Plus milik Encik Norli yang datang dari Presint 17 akhirnya siap dibaiki dan ianya kembali boleh dihidupkan semula secara normal tanpa sebarang masalah seperti yang pernah berlaku sebelum ini.

Nak repair phone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?

Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan smartphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki smartphone berasaskan Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan technician kami.

 

#kedaijualhandphone #handphonemurah #repairhandphone #repairgadget #android

#ios
#repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi#repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang#putrajaya #komunitiputrajaya #cyberjaya #serdang #sungaimerab
#kajang #bandarbarubangi #puchong #bandarbarusalaktinggi #dengkil #trustedseller#

Updates

huaweiLCDDamaged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *