Repair iPhone 6 Masuk Air – Putrajaya

Fix iPhone 6 Water Damaged

Tak boleh hidup selepas tenggelam dalam air!

Alhamdulillah. BenAbas Gadget berjaya menyelesaikan satu masalah yang telah terjadi keatas sebuah smartphone yang berjenama Apple model iPhone 6 milik seorang pelanggan kami yang datang dari Presint 9 iaitu adik Azleen.

Adik Azleen yang datang ke premis perniagaan kami sambil ditemani kakak beliau telah menyerahkan kepada kami fon tersebut dan meminta kami untuk membaikinya semula agar boleh digunakan kembali seperti biasa.

Ketika ditanyakan soalan berkenaan masalah yang dihadapi fon tersebut, beliau menjelaskan kepada kami bahawa terdapat beberapa fungsi pada fon tersebut seperti touch id dan lain-lain tidak dapat digunakan setelah masuk kedalam air. Selepas kehabisan bateri, ianya langsung tidak dapat dihidupkan semula.

Sebaik sahaja mendengar penerangan beliau, kami terus membongkar dan mengasingkan setiap komponen dan peralatan dalaman fon tersebut untuk memulakan kerja-kerja pencucian komponennya dengan menggunakan cecair khas yang digunakan untuk mencuci peralatan elektronik yang terdapat dikedai kami.

Setelah ianya siap dicuci, kami mencuba menghidupkannya dengan menggunakan alat pembekal kuasa dan hasilnya, fon tersebut dapat dihidupkan dengan normal dan sempurna. Melihat sahaja keadaan itu, kami memasangkan kembali semua komponen yang telah terlerai sebelum itu dan iPhone 6 milik adik Azleen dari Presint 9 itu dapat dihidup dan digunakan semula kesemua fungsinya dengan baik sebaik sahaja siap dibaiki oleh BenAbas Gadget.

Fix iPhone 6 Water Damaged.

Setelah siap dibaiki BenAbas Gadget

Nak repair handphone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?
Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan handphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki handphone berasaskan sistem operasi Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan technician kami.

kedaijualhandphone #handphonemurah #repairhandphone #repairgadget #repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi#repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang

Updates

iphoneWaterDamaged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *