Repair Huawei Nova 3 Masuk Laut – Puchong

Huawei Nova 3 Tak Boleh Hidup Masuk Laut

Handphone tak boleh hidup lepas menyelam dalam laut!

Alhamdulillah. BenAbas Gadget telah berjaya menyelesaikan suatu masalah yang telah terjadi keatas sebuah smartphone yang berjenama Huawei model Nova 3 milik seorang pelanggan kami yang datang dari Bandar Puchong iaitu Encik Hasdi.

Encik Hasdi yang singgah ke premis perniagaan kami sambil ditemani ahli keluarga beliau telah menyerahkan fon tersebut kepada kami dan meminta kami memeriksa dan membaiki fon beliau itu yang dikatakan tidak dapat hidup setelah masuk menyelam kedalam laut semasa bercuti di Sabah baru-baru ini.

Sebaik sahaja kami mendapat tahu fon itu mengalami kerosakan setelah masuk kedalam air, terus kami bongkar dan leraikan satu persatu setiap komponen dan peralatan dalamannya untuk memulakan kerja-kerja pencucian bagi mengelakkan sebarang kejadian litar pintas dimasa hadapan.

Ketika dalam proses pencucian, kami dapat melihat banyak komponen dan bahagian yang sudahpun berkarat setelah terkesan dengan air laut. Nasib baik beliau tidak cuba menghidupkan atau mengecas fon tersebut setelah ianya terpadam. Ini sekaligus dapat mencegah litar pintas daripada berlaku.

Setelah siap dicuci, kami cuba menghidupkan motherboardnya dengan alat pembekal kuasa yang terdapat dikedai kami dan hasilnya ia menunjukkan bacaan yang masih lagi normal. Tanpa melengahkan masa terus kami pasangkan semula setiap komponen dan peralatan dalaman yang sudah dileraikan tadi untuk mencuba setiap fungsi yang ada pada fon tersebut untuk memastikan tiada yang rosak setelah dimasuki air.

Sebaik sahaja siap proses penyelenggaraan yang merangkumi aspek pencucian dan pematerian semula komponen yang sudah terbakar sebelum ini, fon Huawei Nova 3 milik Encik Hasdi dapat hidup semula dan berfungsi dengan baik setelah siap dibaiki oleh juruteknik BenAbas Gadget.

Huawei Nova 3 Rosak Masuk Laut.

Setelah siap dibaiki oleh BenAbas Gadget

Nak repair handphone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?
Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan handphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki handphone berasaskan sistem operasi Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan technician kami.

#kedaijualhandphone#repairhandphone#repairsmartphone
#repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya#repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong#repairhandphonebandarbarubangi#repairhandphonesalaktinggi#repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab#repairhandphoneserdang#repairhandphonekajang#benabasgadget

Updates

huaweiWaterDamaged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *