Repair Huawei Honor 6x Masuk Air – Putrajaya

Huawei Honor 6x Water Damaged Fix

Fon mati selepas masuk mangkuk tandas!

Alhamdulillah. BenAbas Gadget berjaya menyelesaikan satu masalah yang telah terjadi keatas sebuah smartphone berjenama Huawei model Honor 6x milik seorang pelanggan kami iaitu Puan Fadillah Mansor.

Puan Fadillah yang singgah ke premis kami sambil ditemani abang beliau telah menyerahkan fon tersebut yang sudah tidak dapat dihidupkan selepas ianya dimasuki air didalam tandas.

Sebaik sahaja berjaya dikeluarkan, fon tersebut terus mati dan hasil carian melalui internet, beliau telah menemui kedai repair handphone BenAbas Gadget yang beroperasi pada hari Ahad. Tanpa membuang masa, seperti kebiasaan bagi kes-kes fon yang rosak kerana terkena air akan kami mulakan dengan sesi mencuci setiap komponen dan peralatan dalaman untuk mengelakkan sebarang kejadian litar pintas.

Ketika fon tersebut dibuka, jelas kelihatan lopak-lopak air yang mash lagi bertakung didalamnya dan sebaik sahaja melihat keadaan itu, terus kami cuci kesemua bahagian dalaman yang terkesan dengan air.

Akhirnya, setelah bekerja didalam tempoh masa lebih kurang 30 minit, fon Huawei Honor 6x milik Puan Fadillah Mansor yang pada mulanya masuk dalam keadaan tidak boleh dihidupkan itu kembali pulih dan berjaya dihidupkan dengan normal dan baik seperti sebelumnya semula setelah siap dibaiki oleh juruteknik BenAbas Gadget.

Huawei Honor 6x Water Damaged Fix

Setelah siap dibaiki oleh BenAbas Gadget

Nak repair handphone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?
Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan handphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki handphone berasaskan sistem operasi Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan technician kami.

kedaijualhandphone #handphonemurah #repairhandphone #repairgadget #repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi#repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang#trustedseller

Updates

HonorWaterDamaged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *