Repair Huawei G8 Masuk Air – Putrajaya

Huawei G8 Cant On. Water Damaged.

Tak boleh hidup lepas masuk air.

Alhamdulillah. BenAbas Gadget telah berjaya menyelesaikan satu masalah yang telah terjadi keatas sebuah smartphone yang berjenama Huawei model G8 milik seorang pelanggan kami yang datang dari Presint 5 iaitu Encik Mohd Shahwal.

Beliau yang singgah ke premis perniagaan kami sambil ditemani anak-anaknya telah menyerahkan kepada kami fon tersebut dan meminta kami untuk memeriksa sekaligus membaikinya semula supaya dapat dikembalikan seperti keadaan yang asal seperti sebelum ini.

Sebaik sahaja mendengar penjelasan beliau yang fon tersebut mati setelah masuk terendam kedalam lopak air, terus kami bongkarkan setiap komponen dan peralatan dalaman yang ada pada fon itu untuk memulakan kerja-kerja asas bagi mencegah kejadian litar pintas yang sering berlaku keatas fon-fon yang dimasuki air.

Sambil kami melakukan kerja-kerja pencucian dan baikpulih, beliau ada menerangkan kepada kami yang beliau ada menghantar fon tersebut ke tempat lain untuk diservis akan tetapi juruteknik di premis lain itu menghadapi kegagalan dan tidak dapat menyelesaikan masalah yang dihadapi.

Setelah kesemua komponen dan peralatan dalaman yang lain siap dicuci, kami cuba menghidupkannya dengan alat pembekal kuasa di pusat servis kami yang dikhususkan untuk smartphone dan hasilnya, motherboardnya menunjukkan bacaan normal dan ianya dapat dihidupkan dengan normal tanpa sebarang masalah. Cuma disebabkan fon itu tidak dihidupkan pada jarak waktu yang lama dan hampir 6,7 bulan, baterinya telah terkesan dan tidak lagi aktif.

Akkhirnya, setelah siap dijumper dan diselenggara, fon Huawei G8 milik Encik Mohd Shahwal yang datang dari Presint 5 itu kmebali pulih dan hidup normal setelah siap dibaiki oleh juruteknik BenAbas Gadget.

Huawei G8 Rosak Masuk Air.

Setelah siap dibaiki oleh BenAbas Gadget.

Nak repair handphone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?
Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan handphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki handphone berasaskan sistem operasi Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan technician kami.

#kedaijualhandphone #repairhandphone #repairsmartphone
#repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi #repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang #benabasgadget

Updates

huaweiWaterDamaged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *