Repair Honor 8 Masuk Air Singki – Putrajaya

Honor 8 Water Damaged

Honor 8 rosak lcd skrin

Selesai menggantikan set LCD yang baru untuk fon Honor 8 milik Encik Aiman yang telah datang dari Presint 11. Encik Aiman minta kami untuk tolong tengok-tengokkan fon beliau yang tidak lagi berfungsi dan tiada respon pada touchscreennya setelah masuk berenang kedalam air singki.

Honor 8 water Damaged

Dalam proses cucian komponen yang terjejas

Walaupun masih lagi menyala dengan sempurna, namun ianya tidak langsung dapat di swipe atau guna dan seperti kebiasaannya, bagi setiap kes fon yang telah water damaged, BenAbas Gadget akan wajibkan untuk mencuci terlebih dahulu setiap komponen dan bahagian dalaman pada fon bagi mengelakkan kejadian litar pintas atau short circuit dikemudian hari.

Setelah beliau setuju, terus sahaja kami bongkar satu persatu dan asingkan setiap komponen dan bahagian dalaman fon ini untuk memulakan proses cucian dengan cecair khusus bagi membersihkan komponen elektronik yang terdapat di kedai kami. Sewaktu didalam proses cucian, kami mendapati ada sebahagian besar terutama di bahagian connector LCD terjejas teruk akibat dimasuki air.

Setelah siap digunakan

Tambah malang, setelah siap dicuci Honor 8 ini masih lagi dalam keadaan seperti sebelumnya dimana fungsi touchscreennya tidak dapat digunakan. Encik Aiman terus bersetuju dengan kos dan tempoh waranti yang kami tawarkan sekiranya beliau mahu kami tukarkan set LCD yang baru. Dan setelah siap digantikan dengan alat ganti yang baru, Honor 8 milik beliau yang datang dari Presint 11 itu kembali hidup normal dan berfungsi baik semula seperti biasa.

Nak repair phone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?

Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan smartphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki smartphone berasaskan Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan technician kami.

#kedaijualhandphone #handphonemurah #repairhandphone #repairgadget #android

#ios
#repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi#repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang#putrajaya #komunitiputrajaya #cyberjaya #serdang #sungaimerab
#kajang #bandarbarubangi #puchong #bandarbarusalaktinggi #dengkil #trustedseller#

Updates

HonorLCDDamagedWaterDamaged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *