Repair Charging Port Vivo Y53 – Putrajaya

Vivo Y53 rosak charging port

Vivo Y53 tak boleh cas!

Vivo Y53 tak boleh cas

Vivo Y53 En. Saiful didalam proses baikpulih

Selesai ganti set charging port untuk fon Vivo Y53 milik Encik Saiful yang datang dari Presint 9 Putrajaya. Encik Saiful yang datang ke premis BenAbas Gadget sambil ditemani isteri beliau telah meminta juruteknik kami untuk tolong periksa kan fon beliau yang mengalami masalah tidak boleh dicas walau sudah dicucuk dengan kabel charger yang lain dan berjam-jam lamanya.

Vivo Y53 tak boleh cas

Sewaktu ujian kualiti alat ganti yang baru

“Sebelum ni boleh cas lagi, tapi kami kena cucuk kuat sikit. Tapi harini dia langsung tak boleh masuk cas langsung walau dah cuba macam-macam cara” jelas Encik Saiful lagi pada kami. Tanpa membuang masa, lepas habis kami dengar penerangan dari tuan punya handphone terus kami bongkar dan periksa setiap komponen yang ada pada handphone Encik Saiful untuk memulakan sesi bedah siasat bagi mencari dimana punca kerosakan yang menjadi penyebab kegagalan fungsi charging pada fon ini

Cari punya cari, akhirnya kami berjumpa juga punca masalahnya. Ianya datang dari ribbon charging port itu sendiri yang sudah bengkok pin charging port nya. Akibat kegagalan pin-pin penyambung itu untuk bersambung dengan bekalan kuasa dari luar, fungsi charging pada fon ini juga secara automatiknya akan terhenti dan gagal bekerja.

Vivo Y53 tak boleh cas

Vivo Y53 En. Saiful yang sudah siap dibaiki

Encik Saiful terus sahaja bersetuju untuk kami gantikan dan baiki semula charging port fon ini setelah kami terangkan kos rawatan dan tempoh jaminan alat ganti yang kami tawarkan pada beliau. Setelah siap kami gantikan set charging port yang baru, fon Vivo Y53 milik Encik Saiful yang datang dari Presint 9 itu tadi kembali boleh dicas dan dapat hidup semula dengan normal dengan cemerlang seperti biasa.

Nak repair phone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?

Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan smartphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki smartphone berasaskan Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan technician kami.

#kedaijualhandphone #handphonemurah #repairhandphone #repairgadget #android

#ios
#repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi#repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang#putrajaya #komunitiputrajaya #cyberjaya #serdang #sungaimerab
#kajang #bandarbarubangi #puchong #bandarbarusalaktinggi #dengkil #trustedseller#terer

Updates

Charging Portvivo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *