Repair Charging Port Samsung Tab A P355 – Putrajaya

Samsung Tab A P355 Cant Charging.

Bateri lambat nak full!

Alhamdulillah. BenAbas Gadget berjaya menyelesaikan satu masalah yang telah terjadi keatas sebuah tablet yang berjenama Samsung model Tab A P355 milik seorang dari pelanggan kami yang setia iaitu Encik Zahidi yang menetap di Presint 6.

Beliau yang singgah di premis perniagaan kami secara bersendirian telah menyerahkan tablet tersebut dan meminta kami untuk memeriksanya kerana dikatakan bateri tablet tersebut mengambil masa yang begitu lama untuk dicas sehingga penuh.

Katanya lagi, terkadang bateri tersebut mengambil masa sehingga kira-kira hampir 20 jam akan tetapi petunjuk kuasa peratusan baterinya masih lagi belum cukup 100% dan hanya boleh mencapai sekitar 70 lebih peratus sahaja.

Sebaik sahaja mendengar penjelasan beliau,kami terus membongkar setiap komponen & peralatan dalaman yang terdapat pada tablet tersebut untuk mencari punca masalah yang sedang berlaku dan hasilnya kami dapat melihat yang pin penyambung charger portnya sudahpun bengkok dan hampir tercabut dari tapaknya. Ini menjadikan proses pengecasan itu mengambil masa yang sangat lama sebelum bateri dapat mencapai kuasa penuh.

Tanpa membuang masa, terus kami memulakan kerja-kerja penggantian set charger port yang baru dan setelah bekerja didalam tempoh masa lebih kurang 30 minit akhirnya tablet Samsung Tab A P355 milik Encik Zahidi yang datang dari Presint 6 itupun kembali boleh dicas dengan normal dan baik setelah siap dibaiki oleh juruteknik BenAbas Gadget.

Setelah siap dibaiki oleh BenAbas Gadget.

.

Nak repair handphone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?
Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan handphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki handphone berasaskan sistem operasi Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan technician kami.

kedaijualhandphone #handphonemurah #repairhandphone #repairgadget #repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi#repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang

Updates

Charging Portsamsung

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *