Repair Charging Port Samsung T805 – Cyberjaya

Repair-Charging-Port-Samsung-T-805-Tak-Boleh-Cas-Kedai-Repair-Handphone-Putrajaya-Cyberjaya-Serdang-Puchong-Bangi-Kajang-Sepang-Dengkil-Salak-Tinggi

Tak boleh hidup secara tiba-tiba!

Alhamdulillah. BenAbas Gadget berjaya menyelesaikan satu masalah yang telah melanda keatas sebuah tablet berjenama Samsung model SM T805 milik salah seorang pelanggan setia kami yang menetap di Cyberjaya iaitu Encik Faisal.

Encik Faisal yang berkunjung ke premis perniagaan kami secara bersendirian telah menyerahkan kepada kami tablet tersebut dan meminta kami untuk memeriksa dan membaiki ianya semula supaya boleh digunakan dengan baik seperti sebelumnya.

Sebelum memulakan kerja-kerja mencari punca masalah yang berlaku, sempat juga kami bertanyakan kepada beliau tentang kronologi kes yang telah berlaku ke atas tablet tersebut sehingga mengakibatkan ianya tidak lagi dapat digunakan.

Beliau menjelaskan kepada kami yang ianya terpadam selepas terjatuh beberapa kali dan mengesyaki bahawa skrin lcdnya sudahpun rosak akibat dari kesan hentakan tersebut. Beliau juga sempat meminta kami untuk membaiki semula charging port tablet ini kerana proses pengecasan yang agak sukar dan langsung tidak boleh dicas selepas ianya terpadam.

Tanpa membuang masa, kami terus membongkar setiap komponen dalaman yang ada pada tablet itu untuk memulakan langkah kerja pencarian punca masalah sekaligus membaikinya semula dengan secepat mungkin seperti mana yang telah diminta oleh pemiliknya kepada juruteknik kami sewaktu menyerahkan tablet kesayangan beliau itu.

Hasil penilitian kami menerusi alat pembekal kuasa, tablet tersebut dapat dihidupkan semula dan menunjukkan bacaan arus current yang normal pada sesebuah motherboard tablet. Melihat keadaan yang seperti itu, kami terus melakukan pemeriksaan pada charging portnya kerana pemiliknya mengadu ianya sudah rosak dan seperti yang sudah dijangka, kami dapat melihat secara jelas melalui kondisi fizikal luaran charging portnya yang sudah patah dan menjadi penyebab proses pengecasan itu gagal dilakukan.

Akhirnya, setelah dapat dipastikan punca masalah kami terus memulakan kerja-kerja penggantian set charging port yang baru dan dalam masa 45 minit, tablet Samsung T805 milik Encik Faisal yang menetap di Cyberjaya itu kembali hidup dan dapat dicas semula sejurus selepas ianya siap dibaiki oleh juruteknik smartphone BenAbas Gadget yang berpengalaman mengendalikan kes-kes kerosakan pada charging port seperti ini.

Setelah siap dibaiki oleh BenAbas Gadget

Nak repair handphone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?
Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan handphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki handphone berasaskan sistem operasi Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan juruteknik kami.

#kedaijualhandphone #handphonemurah #repairhandphone #repairgadget #android

#ios
#repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi#repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang#putrajaya #komunitiputrajaya #cyberjaya #serdang #sungaimerab
#kajang #bandarbarubangi #puchong #bandarbarusalaktinggi #dengkil #trustedseller

Updates

Charging Portsamsung

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *