Repair Charging Port Samsung T231 – Putrajaya

Repair-Charging-Port-Samsung-T-231-Kedai-Repair-Handphone-Putrajaya-Cyberjaya-Bangi-Serdang-Puchong-Kajang-Dengkil-Sepang-Salak-Tinggi

USB port hancur!

Alhamdulillah. BenAbas Gadget berjaya menyelesaikan satu masalah yang telah berlaku keatas sebuah tablet berjenama Samsung model T231 milik seorang pelanggan kami yang datang dari Fasa 4C, Presint 8 iaitu adik Ammar.

Adik Ammar yang singgah ke premis perniagaan kami secara bersendirian telah meminta kami untuk membaiki tablet tersebut yang dikatakan mengalami masalah tidak boleh dicas. Sebaik sahaja sampai ke tangan juruteknik kami, kami terus memeriksa tablet tersebut dan mendapati keadaan usb port nya sudahpun patah dan hancur. Ini menyebabkan proses pengecasan itu gagal berlaku dan bekerja dengan sebaiknya.

Setelah habis memeriksa, kamipun menerangkan kepada adik Ammar tentang langkah kerja yang akan diambil untuk membaiki semula tablet kesayangan beliau itu beserta kos yang akan dikenakan. Sebaik sahaja mendengar harga istimewa yang kami sebutkan beliau terus bersetuju dan meminta kami untuk menyiapkannya secepat mungkin kerana mahu menggunakannya untuk kerja-kerja peribadi yang mustahak.

Akhirnya, setelah bekerja didalam masa 30 minit, tablet Samsung T231 milik adik Ammar yang datang dari Presint 8 itupun kembali boleh dicas dan dihidupkan semula setelah siap dibaiki oleh juruteknik BenAbas Gadget yang berpengalaman mengendalikan kes-kes kerosakan charging port seperti ini.

Setelah siap dibaiki oleh BenAbas gadget

Nak repair handphone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?
Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan handphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki handphone berasaskan sistem operasi Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan juruteknik kami.

#kedaijualhandphone #handphonemurah #repairhandphone #repairgadget #android

#ios
#repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi#repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang#putrajaya #komunitiputrajaya #cyberjaya #serdang #sungaimerab
#kajang #bandarbarubangi #puchong #bandarbarusalaktinggi #dengkil #trustedseller

Updates

Charging Portsamsung

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *