Repair Charging Port Samsung S4 – Putrajaya

Samsung S4 Charging Port Replacement

Tak boleh cas walaupun dah tukar kabel baru!

Alhamdulillah. BenAbas Gadget berjaya menyelesaikan satu masalah yang telah terjadi keatas sebuah smartphone yang berjenama Samsung model S4 I9500 milik seorang pelanggan kami yang datang dari Presint 9 iaitu Encik Akhir.

Encik Akhir yang datang ke premis perniagaan kami secara bersendirian telah menyerahkan kepada kami fon tersebut dan meminta kami untuk memeriksa serta membaikinya semula kerana banyak urusan kerja seharian yang tergendala gara-gara kerosakan yang dialami oleh fon tersebut.

Sambil kami melakukan pemeriksaan, beliau turut bercerita yang beliau sudah membeli beberapa kabel usb yang lain kerana pada mulanya beranggapan kerosakan itu datang dari kabel yang sedang digunakan. Akan tetapi, walaupun sudah dicas dengan kabel yang lain, masalah yang sama tetap juga berlaku dan itu menyebabkan beliau bergegas ke premis perniagaan kami kerana percaya kami mampu melakukan sesuatu untuk fon kesayangannya itu.

Setelah diperiksa, kami mendapati charging portnya sudahpun rosak dan memerlukan penggantian segera jika beliau mahu terus menggunakan fon tersebut dimasa hadapan. Sebaik sahaja mendengar kos baik pulih istimewa yang kami tawarkan, terus sahaja beliau bersetuju dan meminta kami untuk menyiapkannya dengan sesegra yang boleh. Akhirnya, setelah bekerja didalam tempoh masa lebih kurang 20 minit, fon Samsung S4 I9500 milik Encik Akhir dari Presint 9 itupun kembali boleh dicas dan hidup semula dengan baik seperti sebelum ini selepas siap dibaiki oleh BenAbas Gadget.

Samsung S4 Charging Port Replacement

Setelah siap dibaiki oleh BenAbas Gadget

Nak repair handphone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?
Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan handphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki handphone berasaskan sistem operasi Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan juruteknik kami.

kedaijualhandphone #handphonemurah #repairhandphone #repairgadget #repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi#repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang

Updates

Charging Portsamsung

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *