Repair Charging Port Samsung J700 – Putrajaya

Repair-Charging-Port-Samsung-J-7-Tak-Boleh-Cas-Kedai-Repair-Handphone-Putrajaya-Cyberjaya-Bangi-Kajang-Puchong-Kajang-Dengkil-Sepang-Salak-Tinggi

Peratus bateri tak naik-naik selepas dicas berjam-jam!

Alhamdulillah, BenAbas Gadget berjaya menyelesaikan satu masalah yang telah melanda keatas sebuah fon berjenama Samsung model J700 (2015) milik seorang pelanggan kami yang datang dari Presint 9 iaitu Encik Muhamad.

Encik Muhamad yang singgah ke premis perniagaan kami telah menyerahkan kepada kami fon tersebut dan meminta kami untuk membaikinya dengan kadar sesegera yang mungkin kerana amat memerlukannya untuk urusan kerja-kerja seharian yang amat mustahak.

Ketika kami membongkar fon tersebut untuk memulakan sesi baikpulih, beliau sempat bercerita yang peratus bateri fon tersebut tidak naik-naik selepas dicas selama berjam-jam. Bahkan beliau juga sempat ke kedai lain untuk mendapatkan bateri yang baru dan malangnya bateri tersebut juga gagal untuk mengecas.

Setelah siap dibongkarkan, kami cuba menghidupkannya dengan alat pembekal kuasa yang terdapat di premis perniagaan kami dan ianya menunjukkan bacaan normal bagi sesebuah motherboard smartphone.

Setelah diamati dengan pasti, kamipun memulakan kerja-kerja penukaran charging port dan akhirnya, dalam masa yang tidak sampai 40 minit, fon Samsung J700 milik Encik Muhamad itupun kembali boleh dicas dan berjaya dihidupkan semula dengan normal dan baik seperti sediakala setelah siap dibaiki oleh juruteknik BenAbas Gadget. Semoga beliau berpuas hati dengan hasil kerja kami.

Setelah siap dibaiki oleh BenAbas Gadget

Nak repair handphone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?
Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan handphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki handphone berasaskan sistem operasi Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan juruteknik kami.

#kedaijualhandphone #handphonemurah #repairhandphone #repairgadget #android

#ios
#repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi#repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang#putrajaya #komunitiputrajaya #cyberjaya #serdang #sungaimerab
#kajang #bandarbarubangi #puchong #bandarbarusalaktinggi #dengkil #trustedseller

 

Updates

Charging Portsamsung

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *