Repair Charging Port Samsung J500 – Putrajaya

Samsung J500 Cant Charging

Samsung J500 tak boleh cas

Selesai menggantikan set charging port yang baru untuk fon Samsung J500 milik Encik Khairil yang menetap di Presint 17, Putrajaya. Encik Khairil yang datang singgah di premis perniagaan BenAbas Gadget yang terletak di Fasa 4C, Blok CA, Presint 8 telah mengadu masalah yang melanda keatas fon beliau.

Samsung J500 Cant Charging

Didalam proses baikpulih

Bila kami ajukan tentang didalam bentuk apa permasalahan yang dihadapi fon beliau, beliau menceritakan yang ianya tidak dapat dicas secara tiba-tiba pada pagi ini walaupun sudah cuba dicas berjam-jam. Samsung J500 milik beliau juga tidak menunjukkan sebarang perubahan walaupun sudah dicas dengan menggunakan kabel usb yang lain.

Bila kami teliti, kami mendapati bahawa terdapat kesan kerosakan pada fizikal luaran charging port fon ini dimana jelas kelihatan pin connector yang bersambung dibahagian dalaman port tersebut sudahpun bengkok dan hampir patah.

Setelah siap dibaiki

Encik Khairil terus bersetuju untuk mengambil servis kami bagi menggantikan charging port yang baru untuk fon beliau setelah diterangkan kepadanya kos dan tempoh waranti yang ditawarkan. Tanpa membuang masa, terus sahaja kami memulakan proses baikpulih dan dalam masa lebih kurang 40 minit, Samsung J500 milik Encik Khairil yang datang dari Presint 17 itupun kembali boleh dicas dan berfungsi dengan normal dan baik semula.

Nak repair phone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?

Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan smartphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki smartphone berasaskan Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan technician kami.

#kedaijualhandphone #handphonemurah #repairhandphone #repairgadget #android

#ios
#repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi#repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang#putrajaya #komunitiputrajaya #cyberjaya #serdang #sungaimerab
#kajang #bandarbarubangi #puchong #bandarbarusalaktinggi #dengkil #trustedseller#

Updates

Charging Portsamsung

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *