Repair Charging Port Samsung J2 Prime – Putrajaya

Repair-Handphone-Samsung-J2-Prime-Tak-Boleh-Cas-Kedai-Repair-Handphone-Putrajaya-Cyberjaya-Bangi-Kajang-Puchong-Serdang

Tak boleh cas secara tiba-tiba!

Alhamdulillah. BenAbas Gadget berjaya menyelesaikan satu masalah yang terjadi ke atas fon Samsung J2 Prime. Fon Samsung J2 Prime ini adalah milik kepada Puan Wati yang menetap di Fasa 8 Presint 9. Beliau yang datang ke premis perniagaan kami yang terletak di Fasa 4C, Blok CA, Presint 8 Putrajaya telah menyerahkan kepada kami fon beliau dan meminta juruteknik kami untuk memeriksa dan membaiki fon tersebut sepantas yang mungkin.

Repair-Handphone-Samsung-J2-Prime-Tak-Boleh-Cas-Kedai-Repair-Handphone-Putrajaya-Cyberjaya-Bangi-Kajang-Puchong-Serdang

Dalam proses baikpulih dan ujian kualiti alat ganti

Ketika diteliti melalui alat bacaan kuasa pengecasan yang terdapat dikedai kami, kami mendapati tiada arus elektrik yang masuk langsung sewaktu cuba dicas. Melihat sahaja keadaan yang sedemikian kami terus cuba menghidupkan fon ini dengan menggunakan alat pembekal kuasa untuk membaca aliran arus voltage pada motherboard fon ini untuk melihat samada ianya masih lagi normal ataupun sudahpun mengalami kerosakan.

Setelah dihidupkan dengan alat pembekal kuasa, ternyata fon ini masih lagi mampu untuk hidup dengan normal dan berfungsi dengan baik seperti biasa. Tanpa melengahkan masa, kami melihat semula keadaan fizikal luaran charging port ini dan bila diperhatikan dengan cermat, jelas kelihatan bahawa pin yang terdapat pada charging port tersebut sudahpun bengkok dan hampir patah. Bila kami melihat keadaan tersebut, kini jelaslah bahawa punca kerosakan fon ini datang dari charging portnya yang sudah rosak itu.

Puan Wati terus bersetuju dengan kos baikpulih yang kami tawarkan dan meminta kami untuk terus membaikinya dengan kadar secepat yang mungkin kerana sangat memerlukannya untuk kerja-kerja seharian. Akhirnya, dalam masa yang tidak sampai 1 jam, fon Samsung J2 Prime milik beliau yang datang dari Fasa 8 Presint 9 itu kembali boleh dicas dan hidup semula seperti biasa setelah siap dibaiki oleh BenAbas Gadget.

Setelah siap dibaiki

Nak repair handphone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?
Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan handphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki handphone berasaskan sistem operasi Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan technician kami.

#kedaijualhandphone #handphonemurah #repairhandphone #repairgadget #android

#ios
#repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi#repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang#putrajaya #komunitiputrajaya #cyberjaya #serdang #sungaimerab
#kajang #bandarbarubangi #puchong #bandarbarusalaktinggi #dengkil #trustedseller

Updates

Charging Portsamsung

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *