Repair Charging Port Redmi Note 2 – Hulu Langat

Repair-Charging-Port-Xiaomi-Redmi-Note-2 Tak-Boleh-Cas-Kedai-Repair-Putrajaya-Cyberjaya-Kajang-Bangi-Serdang-Puchong-Dengkil-Salak-Tinggi-Sepang

Cas tak naik-naik!

Alhamdulillah. BenAbas Gadget berjaya menyelesaikan satu masalah yang telah melanda keatas sebuah fon model Xiaomi Redmi Note 2 milik salah seorang pelanggan kami yang tetap setia iaitu Encik Asmawi yang datang dari Hulu Langat.

Beliau yang singgah ke premis kami sambil dtemani isteri beliau telah menyerahkan kepada kami fon tersebut dan meminta juruteknik kami untuk memeriksa sekaligus membaiki semula kerosakan yang dialami tersebut.

Setelah bertanyakan tentang bentuk permasalahan yang dihadapi, beliau menceritakan yang fon kesayangan miliknya itu mengalami masalah sewaktu proses pengecasan dimana ianya gagal untuk bekerja dengan normal sekaligus menyebabkan fon tersebut gagal dihidupkan kerana kuasa bateri yang sudahpun kehabisan.

Sebaik sahaja habis mendengar penjelasan beliau, juruteknik kamipun terus membongkar komponen dalaman fon tersebut untuk memulakan kerja pencarian punca masalah yang dihadapi. Tidak berapa lama, kami berjaya mengesan puncanya dimana jelas kelihatan dari fizikal luaran tapak charging port nya yang sudah tertanggal dan mengakibatkan jalur chargingnya tercabut. Ini menjadikan kerja-kerja mengecas bateri tidak dapat dilaksanakan dengan baik.

Encik Asmawi dan isterinya bersetuju untuk kami gantikan set charging port yang baru dan meminta kami untuk segera melakukannya kerana amat memerlukannya untuk urusan kerja seharian yang penting. Akhirnya dalam masa yang tidak sampai 30 minit, fon Xiaomi Redmi Note 2 milik beliau yang datang dari Hulu Langat itu kembali boleh dicas dan hidup semula seperti biasa setelah siap dibaiki oleh juruteknik BenAbas Gadget yang berpengalaman menangani sebarang masalah kerosakan charging port pada sesebuah smartphone.

Setelah siap dibaiki

Nak repair handphone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?
Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan handphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki handphone berasaskan sistem operasi Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan technician kami.

#kedaijualhandphone #handphonemurah #repairhandphone #repairgadget #android

#ios
#repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi#repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang#putrajaya #komunitiputrajaya #cyberjaya #serdang #sungaimerab
#kajang #bandarbarubangi #puchong #bandarbarusalaktinggi #dengkil #trustedseller

Updates

Charging Portxiaomi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *