Repair Charging Port Nuu X5 – Putrajaya

Repair-Charging-Port-Nuu-Nub-X5-Kedai-Repair-Handhone-Putrajaya-Cyberjaya-Puchong-kajang-Bangi-Serdang-Dengkil-Sepang-Salak-Tinggi

Putus-putus waktu charging!

Alhamdulillah. BenAbas Gadget berjaya menyelesaikan satu masalah yang telah berlaku keatas sebuah smartphone berjenama Nuu model X5 milik seorang pelanggan kami yang datang dari Presint 5 iaitu Encik Luqman.

Encik Luqman yang datang ke premis perniagaan kami tengahari tadi telah menyerah dan meminta kami untuk membaiki semula fon beliau yang dikatakan mempunayi masalah sewaktu proses pengecasan.

Tambah beliau lagi, ianya susah untuk naik walaupun 1 peratus dan kerap terputus-putus dan memerlukan tempoh masa yang lama untuk mengecas.

Setelah diperiksa oleh juruteknik kami, kami mendapati fon ini boleh dibaiki lagi sekiranya ditukarkan set charging portnya kepada yang baru. Ini berikutan set charging port yang asal dilihat sudah pun bengkok dan itulah yang menyebabkan proses pengecasan itu gagal berlaku.

Setelah dipersetujui oleh pemiliknya, kamipun memulakan kerja-kerja baikpulih dan akhirnya dalam masa lebih kurang 30 minit, fon Nuu X5 milik Encik Luqman yang datang dari Presint 5 itupun kembali boleh dicas dan digunakan semula seperti biasa setelah siap dibaiki oleh juruteknik BenAbas Gadget.

Repair-Charging-Port-Nuu-Nub-X5-Kedai-Repair-Handhone-Putrajaya-Cyberjaya-Puchong-kajang-Bangi-Serdang-Dengkil-Sepang-Salak-Tinggi

Setelah siap dibaiki oleh BenAbas Gadget

Nak repair handphone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?
Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan handphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki handphone berasaskan sistem operasi Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan technician kami.

kedaijualhandphone #handphonemurah #repairhandphone #repairgadget #repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi#repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang#trustedseller

Updates

AndroidCharging Port

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *