Repair Charging Port Neffos Y5s – Putrajaya

Neffos Y5s Tak Boleh Charge

Cas tak masuk-masuk!

Alhamdulillah. BenAbas Gadget berjaya menyelesaikan satu masalah yang telah berlaku keatas sebuah smartphone berjenama Neffos model Y5s keluaran syarikat TP Link milik seorang pelanggan kami yang datang dari Fasa 10 Presint 9 iaitu Encik Khairul Khamar.

Beliau yang telah singgah ke premis perniagaan kami seawal waktu operasi kami lagi telah menyerah dan meminta kami untuk memeriksa sekaligus membaiki semula fon beliau yang dikatakan mepunyai masalah ketika proses pengecasan.

Tambahnya lagi, walaupun sudah dicuba untuk dicas dengan beberapa kabel lain dalam tempoh beberapa waktu, fon beliau masih lagi tidak boleh dihidupkan kerana proses penambahan kuasa pada bateri gagal untuk berlaku.

Sebaik sahaja habis mendengar penerangan beliau, kami terus membongkar fon tersebut untuk memeriksa keadaan komponen dalamannya bagi mencari punca sebenar kerosakan yang berlaku. Setelah diteliti baterinya, ternyata bacaan voltage pada alat bacaan khas menunjukkan ianya masih lagi berada di tahap normal dan optimum bagi sesebuah bateri smartphone.

Ketika diteliti keadaan charging portnya, barulah kami menemui punca kerosakannya dimana kaki penyambung diantara pin charging dan motherboad telahpun tercabut dan memerlukan baikpulih dengan kadar segera.

Pemiliknya terus bersetuju dan meminta kami menyiapkannya dengan sesegera mungkin kerana amat memerlukan fon tersebut untuk menyelesaikan urusan temujanji dengan pelanggannya. Setelah bekerja dalam masa lebih kurang 30 minit, fon Neffos Y5s milik Encik Khairul Khamar yang datang dari Fasa 10 Presint 10 itupun kembali berjaya dicas dan dihidupkan semula selepas siap dibaiki oleh juruteknik BenAbas Gadget.

Neffos Y5s Tak Boleh Charge

Setelah siap dibaiki oleh BenAbas Gadget

Nak repair handphone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?
Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan handphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki handphone berasaskan sistem operasi Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan technician kami.

kedaijualhandphone #handphonemurah #repairhandphone #repairgadget #repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi#repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang#trustedseller

Updates

Charging PortTp-Link Neffos

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *