Repair Charging Port Neffos Y5 – Putrajaya

Repair Neffos Y5 Tak Boleh Charge

Tak boleh hidup sejak berbulan-bulan!

Alhamdulillah. BenAbas Gadget berjaya menyelesaikan satu masalah yang telah berlaku keatas sebuah smartphone yang berjenama TP Link Neffos model Y5 milik seorang pelanggan kami yang datang dari Presint 5 iaitu Encik Faizuddin.

Encik Faizuddin yang datang ke premis perniagaan kami secara bersendirian telah menyerahkan fon tersebut dan meminta kami untuk membaikinya semula supaya boleh digunakan kembali setelah ianya tidak dapat dihidupakan sejak berbulan-bulan lamanya.

Beliau juga turut menambah bahawa pernah membeli set bateri yang baru sebelum ini akan tetapi ianya tidak dapat membantu menyelesaikan masalah yang berlaku. Ini kerana fon tersebut tidak boleh dicas setelah kuasa pada bateri yang baru tersebut habis digunakan.

Setelah diperiksa, kami mendapati bahawa set charging portnya sudahpun mengalami kerosakan dan perlu digantikan dengan yang baru supaya proses pengecasan dapat dilakukan dengan normal sekaligus membantu fon hidup semula dengan adanya tambahan kuasa pada bateri.

Sebaik sahaja dijelaskan pada beliau tentang langkah kerja beserta kos baikpulih yang diperlukan, beliau terus bersetuju dan meminta kami untuk terus menyiapkannya. Fon TP Link Neffos Y5 milik Encik Faizuddin dari Presint 5 itu akhirnya berjaya dihidupkan dan digunakan semula sebaik sahaja ianya siap dibaiki oleh juruteknik BenAbas Gadget yang berpengalaman membaiki kerosakan charging port pada peranti Android.

TP Link Neffos Y5 Tak Boleh Charging

Setelah siap dibaiki oleh BenAbas Gadget

Nak repair handphone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?
Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan handphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki handphone berasaskan sistem operasi Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan technician kami.

kedaijualhandphone #handphonemurah #repairhandphone #repairgadget #repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi#repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang

Updates

Charging PortTp-Link Neffos

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *