Repair Charging Port Lenovo A850 – Putrajaya

Repair-Chargingr-Port-Lenovo-A-850-Kedai-Repair-Handphone-Putrajaya-Cyberjaya-Puchong-Bangi-Kajang-Serdang-Sepang-Dengkil-Salak-Tinggi

Tak boleh cas secara tiba-tiba

Alhamdulillah. BenAbas Gadget berjaya menyelesaikan satu masalah yang telah melanda keatas sebuah fon Lenovo model A850 milik seorang pelanggan kami yang datang dari Presint 9 iaitu Puan Anis. Beliau yang singgah ke premis perniagaan kami telah menyerahkan fon tersebut dan meminta juruteknik kami untuk memeriksa sekaligus membaiki permasalahan yang telah menimpa keatas fon kesayangannya itu.

Ketika kami membongkar fon tersebut untuk memulakan sesi pencarian punca kerosakan, beliau telah menerangkan kepada kami yang fon tersebut secara tiba-tiba tidak boleh dicas walaupun sudah menggunakan beberapa kabel usb yang berlainan.

Setelah diperiksa, ternyata motherboard fon tersebut masih lagi normal dan tidak mengalami sebarang masalah berikutan ianya dapat dihidupkan menggunakan alat pembekal kuasa yang terdapat di premis baikpulih handphone kami.

Melihat keadaan yang seperti itu, kami mula meneliti keadaan charging portnya dan jelas kelihatan melalui fizikal luarannya dimana ianya sudahpun bengkok dan tercabut dari tapak asal charging board nya. Ini menyebabkan kuasa yang datang dari alat pengecas tidak dapat disalurkan kepada bateri fon ini.

Apabila kami berjaya menemui punca kerosakan, kami terus menerangkan kepada pemiliknya tentang punca, cara kerja baikpulih yang akan dijalankan beserta kos yang akan dikenakan. Sebaik sahaja mendengar penjelasan kami, Puan Anis terus sahaja bersetuju dan meminta kami untuk menyiapkannya secepat yang mungkin. Akhirnya, dalam masa yang tidak sampai 30 minit, fon Lenovo A850 milik beliau yang datang dari Presint 9 itu kembali boleh dicas dan hidup semula setelah siap dibaiki oleh juruteknik BenAbas Gadget.

Repair-Chargingr-Port-Lenovo-A-850-Kedai-Repair-Handphone-Putrajaya-Cyberjaya-Puchong-Bangi-Kajang-Serdang-Sepang-Dengkil-Salak-Tinggi

Setelah siap dibaiki

Nak repair handphone tapi tak pasti & yakin nak hantar kemana?
Buat seluruh warga Putrajaya, Cyberjaya,Bandar Baru Bangi, Serdang, Puchong dan sekitarnya. Sekiranya anda tercari2 pusat baikpulih & jualan handphone dengan kualiti kerja yang bagus dengan harga berpatutan.

Kami dari BenAbas Gadget menawarkan servis menjual, membaiki handphone berasaskan sistem operasi Android & IOS. Juga menjual aksesori tambahan gadget.

Diantara servis baikpulih hardware & software yang kami sediakan adalah :

-Masuk air

-Tidak boleh hidup

-Tidak boleh cas

-Skrin bermasalah : Menyala tapi tak boleh sentuh. Langsung tiada gambar. Ada gambar tapi lampu xkeluar. Skrin putih. Skrin biru.

-Simkad dan network problem.

-Handphone restart2

-Sangkut di logo

-Imei null,Baseband unknown

-EMMC & Userdata recovery

-FRP / Google lock

-Lupa password/pin/pattern

-Unlock carier

-Dan lain-lain

Whatsapp kami di 0132644102 atau tekan sahaja link ini untuk berhubung secara terus dengan juruteknik kami.

#kedaijualhandphone #handphonemurah #repairhandphone #repairgadget #android

#ios
#repairhandphonemelayu
#repairhandphoneputrajaya #repairhandphonecyberjaya
#repairhandphonepuchong #repairhandphonebandarbarubangi#repairhandphonesalaktinggi #repairhandphonedengkil
#repairhandphonesungaimerab #repairhandphoneserdang #repairhandphonekajang#putrajaya #komunitiputrajaya #cyberjaya #serdang #sungaimerab
#kajang #bandarbarubangi #puchong #bandarbarusalaktinggi #dengkil #trustedseller

Updates

Charging Portlenovo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *